Friday, September 26, 2008

selamat hari raya

hai uols...hari ni last keje hiks..seminggu tu cuti huhu..so xde on9 le kot..xtahu lah klu on9 kt umah nanti..so dikesempatan ini dengan hati yang ikhlas ..saya insan yang kerdil ini ingin memohon ampun dan maaf andai ada terkasar bahasa didalam blog saya yg hina ini..pada sesiapa yang telah mengguriskan hati saya secara langsung atau tidak langsung sudah pon saya memaafkan..begitu lah sebalik nye.klu saya ade mengguriskan hati anda mohon maaf ye....sesamala kita memaafkan antara satu sama lain.. so sesape yang balik kampung tu bawak kereta elok2 tau..berhati2 dijalan raya.. selamat hari raya maaf zahir batin kepada kawan2 blog ku.kepada silent reader also lalat2 sekalian hahaha..makan sedap2 jangan lupakan zue yek heheheni kad raya dari pwincess aja..thnks ek aja cyg sbb kasi akk kad raya..sile tggu tepi umah akn sampai kad tuk aja nanti hehe..xtau sampai bile ngehngeh:P daaaaaaaa....

sygku sakit

makin kurus..sobsobsob
ni meow zue sakit aaa..zue tgh sedeh n sedang merindu dia nie..ape ek die buat skng..skng tgh stay kt klinik sbb dr tu nk g test darah meow zue nie..adoiii memang x tahan betol tgk dia smlm..sedeh nah...boleh plak zue nitik airmate time nk balik malam tadi...uols klu syg kt kucing akan rasa ape zue rasa..serius..sape yang xsuka tu xper..hmm dr tu kate klu positif n betol sakit yg die suspek tue..meow zue xkn lame...makin sedeh nie..ya allah kau selamatkan la kucing kesayangan ku ini..amin...

Wednesday, September 24, 2008

huhuhu

salam uols..hari mood ala2 jek ni dah lah xbape sehat sangat..semalam memang xleh nak bangun pening ngn selsema bagai..pastu hidung asik sokseksoksek..xsoka ...!!nape lah lemah sngt antibodi nie.....sebelum mak g masjid mak suh adek aku lipat kain yang agak tinggi tue..tup2 adek aku hilang..ceittt hampeh ko dek...so terpksa aku gigihkan diri melipatkan sume tue...makan masa gak hahaha..yelah xsehat le katekan ..amik masa dalam satu setengah jam hikhik...pas setle nak tulis kad raya bagai lak...adehh sempat lagik ke x ek..haha nasib ler janji antor ye x..ni lagik sadis bangun sahur tadik aku terkejut sbb bunyi hp ni bapak kuat..kehkehkeh..sampai aku leh tersadung miahahaha..bedebuk jatuh cm nangka busuk..nk makan punye pasal aku xhiraukan kesakitan teruskan makan ..kahkahkah..skang baru rasa sakit tulunggg!!!!..sobsobsob.. pity me..:( sakit2 gak tapi muke tatap hepi coz dapat kad raya hahaha ni dari syam thnks ek ..terima kasih selamat hari raya hikhik cantik tulisan..eh hobi saya memang suke meroyan kehkehkeh:)
ni satu lagik kad raya..dari nonoi..thnks ek noi..selamat hari raya maaf zahir dan batin zue ucapkan :P

Tuesday, September 23, 2008

misi mencarik

huhu giler penat kan nk shopping n nak carik kasut yang berkenan..adeh letih sungguh...sabtu lepas ade aku berkenan satu kasut kt vincci tapi hampeh ramai betol org..sampai pompuan yg kerja kt situ xmo layan aku..sedeh aku sobsobsob...xde lah aku beli kasut tue..carik balik kt klcc smlm xde plak lagik i meroyan..wakakaka...so mlm tadik misi mencarik kasut bermula..pg the mines jek dekat ngn umah save minyak:) dari satu kedai ke satu kedai masuk..xder yg berkenan..cerewet gilos..korg2 rasa mane satu aku pilih hehe...aku xbeli yg brand janji sedap pakai..tapi mahal gak ape..RM59.90.jenama TSC memang aku suke cantik2..sobsobsob sudah bnkrap aku... xyah teke lah kehkeh..aku amik kaler putih nie..cantik x..bagi aku cantik..sesuai ngn sume kaler baju..huh setle..so g bayar pastu balik... mood raya da xde aaa..aku dah kemiskinan hahaha..nak duet raya!!!!!!!!!!!

Monday, September 22, 2008

buke pose ngn gadis-gadis

huhu title xbleh blah..smlm saat dinantikan telah tibe pabila daku dapat juga bertemu ngn kawan ku ini hahaha..smlm aku jumpe amy..aka khelmizalini auww sedap giler nama u amy hahaha..jgn mare zue bgthu kt sini ..hiks..so decide berbuka kt pizza KLCC..dn mereka telah berpakat pow aku cukup2 hehehe gurau jek..aku telah berbaik hati mempelawa mereka mkn disini ngeh2...xsangke ek amy ni leh cam zue..hehe...amy orgnye kecik molek.cute sweet,patut ler ramai admire..hahah larikkk...amy kurus giler.harus naikkan lagik..hikhik..terasa zue besar disisimu yang hahaha ..adehhh... so weol berkampung kt pizza hut kul 5..takut penuh..so doklah tercongok kat situ ..borak2 ..pok pek..sampailah waktu berbuka..walopon aku xpose tapi xmkn ape2 tau..same cm org berpuasa gitu lapaaaaaaaaaaa...hikhik...tgk ape yg dorg pow aku..sedappppp... tgh bincng nk mkn ape..huhu to izan n amy..lepas ni pandai2lah belanja aku lak ek..wakakakaka..jgn nk larik... pas berbuka lepak depan tasik ni..cantik gilos terpukau aku..bak kate izan..jakun cm org kampung mai KL wakakaka..eh ke aku yg ckp ek izan...:P so amy balik dulu katenye sok keje hehe..bye2 amy..hikhik..

ade org tu nk ikut tapi xjadik..eh ade tersedak2 x..cz i ngn amy ngutuk2 u wakakakaka...ampunn..

Friday, September 19, 2008

cat baru + Bunga hiks

salam semua..skng ni mood raya makin datang nie..hehe tambah lagi ngn lagu raya nie makin poyo jek aku ni kekeke....baju raya uols dah siap ke? berapa pasang..tahun nie aku antar 5 pasang..tu pon ade 3 helai kain tahun lepas x berantar2 hiks..giler pemalas...tahun nie tema purple ngn merun..tapi sayang akk aku xder beraya umah mertua sie sobsobsob x syiok nye...tapi ape nak buat org da bekeluarga kan..esok2 turn aku lak hiks..x sabar rasanya..waakakaka... cantik x bunga nie..kuning lagik...aku memang suke sangat bunga nie..asik tgk je tiap2 pagi sebelum g kerja,balik kerja pon tgk lagik..sejujurnya aku memang x reti nak jaga bunga nie..nie pon mak i yg jaga okeh hahaha...harap2 x mati ler ek bunga nie...bunga hidup nie..klu ade ros merah lagik aku suke..tpi xreti ler nk jaga..dulu beli orkid mati hehehe..adakah tangan aku x best ahaks... see..umah aku dah berubah kaler yuu..hehe kaler ceklat i like .cantik x.cantik kan...hehe.before ni kaler kuning ke hijo ek lupe lak wakakaka.hilang ingatan!..tapi ni x siap sepenuhnye..tggu lah da siap aku kasi tepek sini..dalam lak warner hijau ..segar mata den..tapi xde lak pic lupe nak amik..heehehe..semangat giler family aku nk raya hahaha! selamat berpuasa uols n heppi weekend..

Yea ari ni org jb nak datang hepi sudah nie hehehe

Thursday, September 18, 2008

Tension..

salam semua..tetibe hati aku jadi sayu..sayu sesangat sampaikan dh menitis2 jatuh kt baju nie..dh x dapat nak tahan lagik... tah lah rasa berat gegiler pala nie pk hal yang memang xpatut wujud dalam life aku ...kenapa semua nie datang..memang aku kejam..jahat..tapi ni memang keputusan muktamad..dan kau patut paham dan pergi jauh dari hidup aku...!!! pagi ni aku dapat email dari seseorang..seseorang yang aku anggap musuh aku..memang aku bencikan dia..tapi aku xpaham kenapa aku boleh terima dia sebagai kawan aku..sedangkan die telah merosakkan hubungan aku dn dia...mungkin aku terlalu lembut cm tauhu tu kot kekeke...bile dh berkawan aku tgk die saja nk sakitkan hati aku...menambahkan kelukaan aku nie...so aku wat keputusan nk jauhkan diri dari dia tuk selamanya..segala2 tentang die aku DELETE sbb aku bencikan wanita cm die....tetibe dia email aku kate macam2 pada aku..apa yang ko nak dari aku..pergilah ko jauh aku dh xnak hidup sakit hati lagik..bagilah aku ruang!!! memang aku xnk jadik kawan ko lagik..dn kenapa ko nak kawan ngn aku lagi..ape motif ko... berambus......hmmmm adeh terlebeh emosi plak entri aku nie..harap korg paham yek.. eh ade lalat aaa kt sini..untuk ko tue eks..suke ati aku la nk cerite ape pon..ko ape kesah ni blog aku bukan blog ko mangkok!! .hadui bosan betol... tamat cerita ku..

Wednesday, September 17, 2008

perasaan aku

QUICK UPDATE
salam semua..
ni list perasaan aku skng wakakaka ade list x boleh blah..
-sedeh bangat
-susah hati
-sakit hati
-meroyan
-tekanan
tu jelah kang aku list lagik..kate aku ober nyah...
kesimpulannye tgh meroyan ni sape nk hiburkn hati ku angkat kaki???
sobsobsob...
selamat berpuasa yekk..

Tuesday, September 16, 2008

indah dunia hehe

cube tgk ceria x muke ku ini hahaha..harus lah berseri2..tah nape dari semalam hatiku berbunga2 cinta wakakakka..x boleh blah.....dlm hati gembire tu ade gak susah hati gak..cmner tue.. hiks...nk shopping sampai lebam..tu lah therapy ye x kawan2 wanita ku sekalian ngehngeh.. $$$$$$$$$$ kahkahkah...hari nie kuar bonus maa...lalalala jgn jeles eks..yg susah hati tue sbb ...banyak sangat pitih ..ape nk buat eks..kahkahkah..ade lak lalat yg nyampah ngn aku nnti hehehe.. ade ke mak aku kesah... indahnye dunia... klik the banner klu nk vote kite ..nanti i kasi choki2 ek hahaha

Monday, September 15, 2008

hati ku ^_^

gembira+susah hati

jeng jeng..sajek nk kasi gempak wakakakaka..adakah aku sudah dipinang lalalalla..

Jawapannya belom lor..sobsosob..

hehehe

Kepada syg thnks kasi cincin ni..suke sangat..jgn sedeh2 lagik tau…

Friday, September 12, 2008

mimpi semalam

salam uols..ekceli aku da mimpi ular dah masuk 2 kali dh nie..firstime dulu ular tu kejor aku..tingkang pungkang den larik..sampi terkencing hikhik...pastu da xingat da...so smlm aku mimpi lagik...ular SAWA kot...ni lagik lah dasyat nye...citer nye gini..jengjeng ~Aku tgh duduk melepak kt depan umah sambil membaca novel hiks...pastu tgh lepak aku rase kaki aku cm geli semacam jek...aku ingat bee bee meow aku..so lepak jew wat bodo..tetibe dh lain mcam jek nie..aku terus melompat ..biler aku tgk bwh meja euwwwwwwwww ular SAwa...oh nehi..nape aku xpasan..yaALLAH time ni aku dh terkejut beruk..die tenung aku,aku tenung dia wakakakka...dipendekkan citer tah cmner die pg meluru kt moew aku,time tu die tgh baring kt tepi sudut..xsampai satu saat die ngap meow aku...aku pe lagi nak nangis..dengan rase xtakut aku g kt ular tu..ketuk2 pale die..waakakaka..sambil aku tarik ekor meow aku dlm mulut dia...kang silap ari bulan ngn aku2 sekali jadik arwah...adehhh aku dh cuak..aku xmo kucing aku matik...tup tup aku terjaga..ape jadik seterusnye wakakaka..bgun tido g check kucing aku...selamat heehe.. ~ so xtahu pe motip mimpi ni..org kate klu mimpi ular ade org nk datang minang kan????? hanya mainan tido jek tue..jgn caya sangat:)

Thursday, September 11, 2008

hukhukhuk

Ntah ape..hari ni memang xda mood, nk carik teman berborak pon xthu nk carik sape Tension giler hari nie..ngn keybord ni wat hal..boleh jek aku g tukar yg baru,tpi tah nape aku degil x tukar last2 aku lak meroyan nak menaip..ape kene ar ngn aku nie…kang aku baling lak kang keybord ni..ngn HP problem..nahh aku off terus xkose aku nk layan ngn sume kerenah org nie…ape la kene ngn aku nie..korg thu knpe? Offczlah korg xtahu..aku??? aku lagik aaa xthu hhuhuhu..adehh bulan pose kene byk bersabar..ileks zue ..tarik napas..jgn lepas *kang matiklah klu xlepas* hmmm bencikkkk I hate u..tertibe…huaaaaaaaaaaaaa
eh meroyan2 gak korg tolong vote aku eks hiks..klik je banner bwh nie..

Award +tag Ramadhan

Rasa kene beli almari nk letak award2 ni huahuahua..

ni dari faizura terima kasut kerana memberi sy award nie.. cantik bangat
award atas ni nak kasi kt
-Amy -Zie -kiki -izan -izza
weh uols mesti amik kang aku mogok kang hehe
ni dari dakjaat yg jaat tue..dia kate aku giler kentang??sape yang kata?? ape2 ajelah..so aku pon nk jadik jaat cm dia...grrgrgrgrni dri my bestfriend mizzamy aka amy and kak zeti cyg..u love my blog dear..i love ur blog too..setiap hari masuk setiap saat,minit,jam hehe wink2 tag ni dari kak zeti,Zie,..so die suh pilih 5 blog yang lain sape yewk.. rasa sume dh dapat ngelat le yek hehehe. . ok dah siap hutang2ku tpi ade lagik ..haih nanti2lah yek :) terimas kasut sekali lagi yew...

Eh ade lagi ke awrd yg aku tinggal..klu ade ampun yek..i lupe ler..selamat hari raya hiks.

klick the banner if want to vote me :)

Wednesday, September 10, 2008

MATTA FAIR 2

masa g MATTA FAIR tue aku telah membuat inai di tangan..hiks berangan nak tawen lak rasenye hehehe...biler org tue kate free whoaa aku lah ngn muke xmalu duduk hehehe..tetiber ade pompuan tue kate die bkn profesional hanya suka2 jek..huiks??xperlah aku pon xkesah kan..sje suke suki..
alahai ingtkan wat penuh2..skit jek:( hampa disitu ,,ingt nk suh die wat kat kaki over lak aku..
ohye aku bercuti ke LANGKAWI ee xsabar lak rasenye..hehe
sape dok langkawi jom jumpe, eh ade ke :P
so pas berbuka balik lah...kami naik LRT...izan
benti kt HANG TUAH,tinggallah aku keseorangan ke BANDAR TASIK SELATAN...bosan!
eh ullos aku bru jek sign up top 100 most famous malaysian bloggers nie..so sape yg sayang aku tue VOTE lah i eks...hehe ranking ke 33 tue kasi la up lagik ..terima kasih *hehehe*
click kt banner bwh ni yek..

Tuesday, September 9, 2008

MATTA FaIR :)

Sabtu lepas aku ke MATTA FAIR kt PWTC..aku mls nk naik kete so decide naik

Komuter sorg2 lagik..huhu ade org tue bkn main risau lagi sapekah hahaha..

Kuar kul 1 lebih tpi stuck kt komuter sejam kot…ramai giler manusia..bencik tol, memang lembab giler lah komuter nie..dari dulu smpi sekarang x berubah2..hiks..Membebel sudey..so sampi PWTC dlm 3 lebeh..ni first time pg..memang ramai btl org..abes xkn haiwan lak..*cm kenal ayat ni* hehehe

So untuk pengetahuan uolls..aku bercuti lagi hikhik..baru jek tahun ni aku g kan,Under matta Fair gak ni, pg lagik wakakaka..makan hati lah buah hati ku tue…

So korg2 rase lah kan aku kemana…jengjeng..yg da thu tue diam2..:P

Teka jgn x teka…hiks..aku hanye g semenanjung jek..bkn kt Sarawak or sabah..luar Negara lagik la xde :) memang xder rezeki lagik nk p sabah Sarawak..pakage nye agak mahal..sob3

p.ss ..still demam lagik..bkn demam angau ok..korg ni xpatut..

hehehe