Friday, October 31, 2008

xda mood:(

assalamualaikum..
hurmmm tensen sbb kable tinggal.xdelah tensen sangat pon..saje nak menggedik.. .walaupun hati tgh dirundum kesedihan huhu still semangat nak upadate tapi apakan daya..cmne leh tnggl ek..otak ku dah kemana ni hurmm...:( hmm xde mood nk keje,xde mood nak buat keje hummm sume xde mood..owhhhh.. so sesape yang diam2 datang kt sini..sile2 lah tgglkan url korang ..leh aku bermesraan2 ngn korang kan..letak url korang kat comment k....mane tahu aku termiss kat list nama korang kan..hurmm..tq

Thursday, October 30, 2008

hari ni khamis malam jumaat:)

aduhai...kulit ku dh lain macam jek...ha kau..besar aku tepek muka aku kehkeh..jgn terkejot lak..:) ade benjol2 kat atas kepala nie..sakit tau..sobsobsob tgk aku mekap pon xbetol..eye liner bersepah hahaha..meybe airmata tue kot abes mekap aku hikhikhik..ye2 aku ade problem uols..mmng berat jugak masalah nie..tapi xper..kiter kene gak teruskan hidup ni kan..so cheer me up k..hehehe so aku xterpk nk delete blog nie..jgnlah uols risau ok..tapi xtahu lah masa akn datangkn..hurmm... kat opis ni ade sesi kemas mengemas..hidung aku da buat problem..soksek..huhu alah pada habuk ..adehhhh...

Wednesday, October 29, 2008

bye2

hmmm kepada kawan2 friendsterku.. n sape2 yg ade add aku kt friendster..aku nak maklumkan aku nak delete account fs aku..jgnlah pelik klu korang xdapat nk view aku nanti..selamat tinggal friendster! adakah blog ni pon sama????hurmmm xtahu la..letih sesangat...babaiii

Tuesday, October 28, 2008

selamat hari selasa

hehe aku kesengalan.kemalasan,ketiadaan mood dihari selasa nie..sok2 jek ek update..hohohoh... so korang lalu jek sini..sambil2 tgk/hidu kelazatan donut ini hehehe..nyum nyum jgn sentap tau huhu

Saturday, October 25, 2008

makan dan makan dan makan

hye uols..selamat hari sabtu ececece..hari ni bangun awal..tido lambat ..aduh mate ni memang xleh nak tido lelama ke ek..hampes sungguh...berat tol kepala nie..ayoyoyo..malam tadik cm biasa aku ngn izan..jalan2 carik pasal eh jalan2 carik makan heee..skunk turn makcik ni lanje..mengikut akta undang2 perbelanjaan weol hakhakhak..hari tue aku dh kuar duet now dia plak,esok2 aku lak..xtahu bile nak habis wakakakaka..ok seperti biasa aku kene jemput puteri nie..xkn dia lak nk jemput aku...weol makan kt kampung baru..restoren kapal..Chop & Steak..huhu aku punyelah bayangkan sebelum ni makan atas kapal..kat tasik ke, laut ke huahuahua..last2 cmnie rupenye..belasah jek ..org nk belanja kan..redah jew....
hmm time nk amik pic ni kan..kapel sebelah meja nie dok nengoks pelik jek nape lah kitorg asik posing sane,posing sini..sebok jek..korang xde blog mane korg tahu hihihi ni saye punye..beef steak,sedap n pedas i loike..dua air ni aku punye hikhik..bukan tamak ok..tapi air tembikai ni xfresh aaa..so izan suh order lagik..aku pon order sajok..last2 fresh oren ni pon masam nk mampuih..huhu..sabo2 ok jom balik ..kenyang sudah..ekceli ade lah kan izan wat lawak ..tapi malas aaa nk tepek sini..malu lak kwn i ni nanti hahaha k destinasi seterusnya g downtown,mate ngntok sesangat..tapi i follow jek..ok dah tue jek laporan saya hari ini daaaaaaaa:)

Friday, October 24, 2008

jumaat dah ek

hehe nampak sangat dah jangkit virus izza hahaha...betollah kan hari ni hari jumaat..sok dah cuti.sok lagi dan sok lagi hoyayyyy....tadik on the way g opis ade xcident ngeri..tatut nye..sempatlah aku slowkan kete nk tgk..tapi xdelah lame kang xpasal2 aku kene hon manja ngn kete belakangg..eee xsempat lor nk amik pic..mesti ade bukti tau..kang korang x caye hehehe..so xde lah pic..so korang kene gak percaya tau...wakakakaka...alamak xtahu nak tulis ape aaa.tapi tangan ni gatal aaa nak naip..adoilaaaa...so jom kiter gelak gedik reramai...hehehehe,huhuhu,hikhikhikhik.hahahahaha...lalalalalalala.. ok dah .:D ha ni ade org lanje bekpes..kat atas meja dah..siap ade note agik hikhik..aku tau cape.. eh xde jampi2 kan..kang merindu2 lak naye jek..cube uols teke ape isi dalamnya...kuangkuang:) oh save duit keji jek kan heheeni bukan peminat ok,dak2 sengal opis nie gak wakakaka suke2 panggil org sengal..:)

Thursday, October 23, 2008

hari ini hari khamis kan?

hello,pagi uols...tajuk dah berjangkit ngn adek izza dah hehe..hmmm mood pagi ni ala2 jek ..sbb semalam aku berkurung dalam bilik dari balik keje sampai pagi ni..xkuar2 ok..mogok ke hape nie..huhu aku merajuk ngn akak aku,weol bertekak lor..huahuahua...so aku xkuar bilik..kelaparan sungguh perut aku nie sob sob sob..sape suruh betul x..ekekeke...aktiviti aku malam tadik,baring sampai lebam dengar lagu...pastu massage ngn kawan2 tersayang..huhuhu...bosan weh..hati degil gak tue xmo kuar..bukan manja tau tapi sakit hati teramat2 nie...ye aku tahu bukan ade sape yg nak pujuk aku pon hehehe..geli tiak aku..jomla geli sesame ek...so pagi ni aku bangun awal...sbb perut bernyanyi riang..lagu m daud kilau dah hehe.....terus lompat dari katil g dapur..hehe sian kan...xkesian ke?? hohoho..xkesian sudahh buekkkss

Wednesday, October 22, 2008

bosan weh

pagi-pagi dah buat aku menyampah ok ngn beruk sekor ni ..xper aku jek leh panggil die beruk sebab perangai cam beruk terlompat2..hikhikhik..sakit lak hati aku nengoks die..aah dia lelaki..tapi lelaki yang aku x respect langsung ngn perangai cam nie...x macho langsung...klu nak ngurat aku sekalipon jaga lah tingkah laku tue ,...eee goram betol..ingtkan ko dah berambus dari daerah nie..tapi ade lagik ekss muke dia kat sini...mesti korang tertanya2 kan sapekah dia...hehe..dulu dia ni meniaga kat bawah nie..memang selalu dok kacau aku,rimas tau..sampaikan aku nak g kedai tapau nasik pon ketakutan..ko bayangkan cmner tempiasnya heheh..aku ketakutan dek perangai beruk dia..aduiiii xtahu nk cakap cmner...tadik time aku sampai leh lak dia ketuk2 pintu kereta suh bukak ape kes...aku senyum tawar jek.dlm hati aku sumpah seranah ko tahu x hahaha... org sume pandang2...arghhhhhhh tensenn!!!!...dah2..malas nk cakap pasal beruk sekor nie...grgrgrgrgr

Tuesday, October 21, 2008

Befday Dak Cepet

smlm befday anak buah aku fatin irdina panggil fatin,atin,utin itin hahaha ni aku jek yang panggil..ni dak sepet yg super2 gedik n manjo nak mampos..huhu..tapi aku cyg dia nie...klu xde leh rindu2 gitu...klu amik gambar kepala mesti nk senget..ikut sape ni hehehe..xtawlah..majlis start lepas maghrib..tapi mlm tadik aku betol2 xsehat..bukan alasan xmo layan tetamu tau..tapi aku betol2 xsehat..makan pon x ok..sjek jek aku nk gedik ngn uols...huhuhu... menu semalam sate,soto ayam,nasik goreng,nuget,buah tembikai dan lain2... kek yg xlawa..service cam haramssss jek ..aku dah angin semalam time amik kat seksyen 4 tambahan bangi...dah la pas aku balik keje terus p amik..dah aaa aku xmakan dari tghari..aduhh meroyan aku satu jam tggu..pisau leh lak abes..hehehe..sabar..ape yg diorder lak x macam dlm gambar..hahaha..apo2 jelah...ramai gak org tapi aku x amik gambar kate xsehat kan..korg kene phm tau...hmmm eh baru aku tahu member2 sekolah aku sume dah kawen...sesuatu aku nie..hehhe..siap bawak baby..menjeles plak..:D so kul 11 tue org dh balik...sesi mengemas le plak kan..ni lah yg aku bosan..xper tolong basuh pinggan jek..pastu zasssssssssst masuk tido..hihihi last sekali aku tempek muke owner blog nie...hahaha...

Friday, October 17, 2008

Tersangkut kt Jem

semalam aku ade keje sikit kat area cheras..ko tgk tue..jem teruk..dari kl-kajang..aku kt situ kul 8 ..sampi umah kul 9 lebih..hoho mana xmeroyan aku dalam tue.berapi ok montot ekeke...aduii tension kepala otak aku nie..klu xde keje xda masa nya aku nak ikut jalan nie..padahal kalau nk ke kl,aku memang suke ikut jalan ni hehe..so sape laaa yang salah....xper pasang lagu kuat2..nyanyi sekuat yg mungkin..bukan sape yg dengar kan..wakakaka..disamping hilangkan tension ...nasib baik tinted still gelap lagi..xde la org nampk aku terkumat kamit hehe...lame x g karok aaa...jom!!!!!!
hmm last sekali aku kasi tempek muka aku nie..ekeke jgn muntah plaks..hohoho*

Thursday, October 16, 2008

lepak kat secret recepi

kami ke sogo pulak dah..saje window shopping..nak shopping hemm pk2 lima kali sbb banyak nak gune nie..so kedekut lah dulu wat masa nie..tapikan..dh terbekenan ngn perfume lancome..adehhh nak jugak!!!
ehem2..mule tu nak makan kt foodcourt tapi nampak SR tekak gatal2 suh g sana sbb nak makan kek..huhu..makan jek keje ko ni tekak..xkenyang2 ke..time tue cam kenyang..tapi tekak gatai ...huh..kami share jek..sharing is caring hehe ni ape nama air ni lupe lahh..aku soka sodap...:P lemon cheesecake..iyek ke nama nya..ni pon sodap..tapi aku ni kureng sket cheese2..suke coklat kek jek..tapi si izan nak yg ade cheese2 nie...aku pon ikut jek..den pon nak torai gaks... satu suapan sangat indah hahaha...auww..cover la tue..kalau xbergambo ngap laju2 jek mulut aku ehehee tadaaaaaaa..abes sudahhh..aku bagi izan habeskan pewot kenyang tahap cipan sudah nie..hikhik. pas perut kenyang..gerak ke times square plak sbb kt luar hujan terlampau lebat..time tue kan org opis balik keje..xmolah balik lagik kang tersangkut kat jem plak..so gerak ke times square..kaki dh penat tapi layan kan jek..tgk wajah tersenyum tapi dihati tuhan jek tahu...:(

Tuesday, October 14, 2008

My nikah eh bukan hehe

Ahad lepas aku nikah ek silap kazen aku yg nikah hehe.. kt masjid sentul..ade sape2 x org sentul sini hihi....tema oren aku belasah purple huhu..xde baju oren le plak kan ..kenduri setiap minggu ok..sangatlah bosan..rasanye minggu depan cam malas jek nak pg..boleh gitu huhu... ekceli aku dah lari2 xmo bawak hantaran ni hahaha..last2 dapat dikesan..kata makcik aku org cantik jek bawak mende ni pui wakakaka:D hantaran dua belah pihak oren putih... aku suke time ni je hehe..siap berdiri tgk huhu..yg laki tue kazen aku..bujang terlajak hehehe...dua awek yg belum disunting lagik hehehe biler eks..:D pas abes hal2 nikah kami terus ke quaters polis..bini kazen aku nie..anak polis ok...hiks..lapa giler pewot ..makan dulu pas makan balik terus .xde nk amik pic letih sesangat :D..nak balik tue hujan lebat giler..ok tamat dh citer..aku xtahu betol nak buat ending huhu..

Monday, October 13, 2008

pergi swimming

assalamualaikum..
sabtu aku ke cyberjaya..aku g swimming..lame jugak xpg..murah jek..RM5 seorang..mandi ler sampai lebam..tapi kan air kolam ni die letak manyak sangat klorin..adehhh rosak muke tau..pasni nak carik kolam renang lainlah..xpon beli kolam yang budak2 tu hehehe..mandi kat umah:Dsebelum mandi sapu dulu ape yang patut kang itam plaks:D gambar lain xbleh ditepek ek..sangat lah xsesuai nk tepek kt sini hikhik..

Friday, October 10, 2008

aku Rimas

apsl muke aku nampak kuwus..salahkan hp :D psss muke kunun2 nak marah hahaha:D Aku rimas..aku rimas..nak nyanyi lagu rimas jap...hehe aku dah jadi cam izan plak..dapat panggilan misteri gitu..pukul 1,2 pagi.. mengganggu tdo aku betollah..tapi kan selalunye klu aku xde nk jawab de org call pagik2 buta macam tue..tido mampuih le tu heheh..tapi tah kenapa rajin plak tangan aku ni nak mengangkat huhu.. cm biasa bunyi hp bapak kuat..* hp baru* hohoho nk belagak jap..aku pon ngah lemah le jawab..hello"..pastu die diam..aku pon berhello2 lagik ngn die hahaha..pastu die hembus napeh dia..tapi lain macam lah..cam org penat jek..penat wat ape aku xtahu..izan ko tahu le kan hahaha...aku leh plak imagin cam citer when stranger call tue..pembunuh misteri hahaha..gilos..:D so aku terus letak..malam tadik die call lagik..aku pon rajin nak angkat...die punye napeh tue cam penat jek..wakakaka ko ni baru pas wat ape haa weh hahaha...dh ar ganggu pagi2 bute..ceitt...ops..aku mengang aku sound baik punye..pasni xde kot nak call lagii sbb ayat pedih yuu..huhu... so aku tutup hp terus..tgk pagi ni aku dapat berpuluh2 miss call ...wakakakka..:D
izan pakngah ko xmo tolong aku kew kuikui..

Thursday, October 9, 2008

makan ku x lalu hehe

tadik aku curik tulang ekeke..opis xde sape sume cuti ..aku pe lagik akal panjang maaa..huhu..lebeh2 lagik adek aku ade tersesat kat sini so pe lagik...ape lagik dik jomle kiter berkinja hahaha...kate xlalu makan cm tok 4 org huh! so mamam kat kpc..mulenye kenyang jek...aka xlalu nk makan..sebab aku merindun2 ni..ececece.btl la uols ..da dekat sebulan xjumpe bf aku nie..ade lak meroyan jap g nie huhu..plan nak jumpe,tapi banyak lak kenduri sampai hujung bulan nie...ni sepupu aku punye wedding klu org lain..puii xkose aku nak pg ...adehh xlalu nak makan..kahkah..ayat jek tu... baju ku baju mu jua hehe ..:D tgh sedap2 makan..aku dapat calling dari boss..suh balik opis suh fotostate pelan nak kene antar kat datok sekor nie hehe..nasib x tercekik tulang ayam tue ..mane xnye...urgent ko!!zasttttttt aku balik opis..sobsobsob...sabo jelah..balik opis operasi lak carik pelan ..aku mane tahu...sbb bukan aku yang jage...ceitt makcik sekor nie hari ni plak ko nak cuti pui pui hehehe..meroyan ke nie..:D dah jumpe fail tue aku bawak jek sume kasik kat datok tue..pilih mane nk fotostat..ko ler fotostat sendirik kahkah..mlas aku..die ok jek..sendirik buat tau..hahaha..tahu boss aku matik i.. oklah pewot kejang aaaa...kenyang..tadik kate xde selera hahaha

Si Cepet hehe

mateku semakin kecik hehe.. nape aku rasa mate aku makin cepet eks.. dulu besau jek hahaha..(perasan)..boleh ek kalu diet mate yg kuwus.tapi aku xdiet pung..huhu memang aku ni cepet keturunan tapi idok ler secepet cmni hehe.. so biler pakai eyeshadow..xbape nampak sangat hehe.. ade x petua nk besau kan mate kuikui..gilo ape:D xperlah cepet pon cepet lah eks.. janji ade gak yang cayang kat i..hiks.. xtao nak update ape...kepala tgh kesakitan biler tgk pc cm nak pecah jek.. air masuk kepala korang ade rasa cm aku rasa x hehe..gitulah rasanye..klu tebuk boleh bocor agaknye :P so aku nak berehat xmo tgk pc hehehe..iyo lah tue : D

Nota kuku…aku tahu ade diantara kowang2 xsuke aku..sobsobsob..xper

Aku redha jek..klu xsuke aku kan..xyah la masuk sini…huhuhu..

Wednesday, October 8, 2008

makan-makan:D

ni le teman dikala kesunyian..iza i g tgk wyg ngn die nie lah hehe:P sile sengetkan kepala eks..:D
ekceli ada lagik citer..pas tgk wayang..pewot berbunyi2..so g putrajaya lepak mamak kt presint 9..die punye mee goreng memang terangkat aaa..memang sedap..bagik aku sedap lah..xtahu le tokak korang kan..ni kali kedua makan... adehhh raya aku memang bosan la..nak jek terbang g jb nk beraya umah mertua..tapi apa kan daya..mak aku xbagik la..huhu.. pas makan mee goreng singgah SR beli kek plak..melantak jek keje aku..mane xsakit pewot hekhek...ni sodap..perhhh tu jek laporan saya..sajek nk bagthu aku makan mee goreng ngn kek kahkahkah.. eh nak pose 6 lah..leh tuwunkan berat badan balik hihi..jom!

Tuesday, October 7, 2008

Tgk muvie dhari raya

huhu..org pergi beraya aku lak g tgk wayang hiks..bosan x kemana mariler kiter gunekan duet raya kite pg menonton wayang..dapat gak duet raya tau ..thnks abg2 ku kuikui... pg tgk wayang kt jj jerk kat taman equin btl xejaan nie...aku memang suke tgk kt situ sbb seat die selesa..n ade couple seat...wiwit.. Tgk movie dalam kul 5 ptg..sampai kul 4.50 hehe..xramai org..bagus2... meh aku stowie skit..kalau korang peminat citer nie..off cz korg tgk series 'kami' kat 8TV kan..ala die sambungkan balik citer nie..pasal 5 sahabat..memang best la citer nie..kelakar...aku suke part ni. "aku sorry la"..x "aku sorry lah " dh nak mati leh wat lawak hehehe.. yang penting Ali tu jambu air..hahaha..encemmm... klu nak thu lebeh lanjut..sile ke panggung wayang berhampiran..sokonglah filem malaysia huhu..xrugi punye...

Pesanan penaja

positif jek ikut ..negatif buang dalam sungai yek..sekian

Monday, October 6, 2008

Raya kedua+ketiga

Aku yang selebet..baju raya xsiap haha x abes2...tah ler aku rasa kan raya tahun nie memang ler sadis teramat huhu lupekan jek..pakai jek apo yang ado..yek x.. raya ke dua..ape i buat..lepak diumah jek tggu cousin2 ku datang..xkuar pon..kemalasan tahap maxima huhu..pic pon x snap mls lor.... raya ke tiga ke open house umah sepupu lak..xjauh pon..sekangkang kera jek..tapi kene gak naik kete..jage lah mutu keunggulan i muahaha..adeih... sile muntah merah nengoks muko den jek:Pminah saleh mane lak sesat nie..baru balik dari obersea wakakaka....ni adek bongsu kiter..huhu..sape nak angkat idong:P kami ober datang awal..so xramai agik org huhu..so pe lagik jomle melantak..eh x boleh nak melantak sangat..pewot meragam ler..asik ke misT aka toilet jek..pepaham ler yek klu raya makan x agak2 aduiii... ni sajok kuikui last sekali pic kolam nie..aku terbekenan aa..kak long kate leh mandi sekali haha..bau ikan ler gamaknye kuikui pss..still ke toilet neh adoii sakit pewot tulun2..sobsobsob