Wednesday, December 31, 2008

i love sunset

cantik kan..tah mana aku rembat tah..kenyataan nye bukan aku yang snap ea heheehe...sorry ye if terambil ..kredit to sape2 tak ingt rembat kat mane ..:P Aku memang suke sesangat tau tgk matahari terbenam ..klu tgk ngn org tersayang lagi besh:( suasana pon romantik..kan kan kan...tapi tah bile..tggu la ngn bakal husben ku....xthu cape hehehe..cehh tergatai lak aku kan...tahun 2009 dah nk sampai..takutnye aku..xthu takut kenapa..ngn umur ka?ngn pertanyaan family ka?..wahhh ober aku kan..hihihi padahal aku masih mude cewah... so HAPPY NEW YEAR TO ALL MY FRIENDS semoga tahun depan akan lebih beerti dan memberikan kebhagiaan kepada ku dan juga family ku...xmo sedeh2 dah (: malam ni nk p mane yek....:)

Tuesday, December 30, 2008

selamat tinggal 2008

salam semua..selamat hari selasa ewah hehehe..belum terlambat lagi kan nk ucapkan salam maal hijrah kat muslimin dan muslimat...semoga tahun baru ada semangat baru yerkk...:) semoga kita dapat melupakan kenangan pahit ditahun lalu2...moh pandang ke depan.... tapi cheq masih nk citer tentang tahun 2008 ..bagi cheq tahun 2008 indah pada awal saja..dh nk abes2 tahun ni macam2 masalah dan dugaan mai..(apsal loghat penang lak ni ni) hihi...tapi aku tempuh ngn redha je..kan semua ada hikmah...(: tahun ni pd bulan mac aku telah mendapat sebijik kereta dar abg /along aku....hihi best giler..walaupun kecik tapi aku sayang harta aku nie...syukur:) bulan mac aku dah terjebak dalam dunia blogging..cume sebelum ni aku adalah silent reader pada..ceera,zie,kiki,izan n izza jew..pastu lame2 dah baca aku dah berminat nk buat blog..penangan dari dorang lah hihihi...pastu orang yang banyak tolong aku adalah zie aka my twin..mesti ada antara korang yg tanye kami nk twin betul2 ka..hahaha..ade jugak org tue tanye bila nk balik kuching..(u noe who u are) muahahaha...aku ngn zie bukan kembar..cume saje2 je ckp padahal xdelah sama..sesekali nk gaks perasan cantik cm zie hikhikhik...aku nk berblogging sampai tua boleh x..hahaha..i love blogging because jumpa banyak kawan yang best:P pada bulan 8 aku ketemu kiki kat nilai masa tu kami nk ke melaka bersama kawannya raden..best n aku sangat seronok sebab kiki friendly:) pastu jumpa ceera kat klcc..time ni aku malu2 kucing xtahu kenapa hehe..tapi ceera memang cantik sangat..:P ceera kate sore aku rawk yup sore aku besar auwwww..ade gak cite2 nk jadik penyanyi rawk muahahahazie adalah sifu i okeh..hihi..tapi xjumpa lagi...(:izza ...dh ade kat bangi...comel doh dia ni...tapi sengal sikit hehee gurau jek yang ko kan best:) izan..my befriend ever...lap u n miss u :) selalu sangat jumpa...dia di penang tgh bercoti jeles aku:( bulan 9 firstime aku berbuka puasa dengan mizz amy kat klcc..amy sangat peramah n banyak mulut hehehe... klu xsilap bulan 6 kot (sengal leh xingat) aku p bercuti dipulau kapas terengganu..kenangan yg xdapat dilupakan..best sangat..miss snorkling..walaupon mule2 aku takut sebab dalam x hengat ok..tapi bile da masuk amaaa..memang syiok abes..tapi yg x bestnye kulit aku sunburn..makan masa nk sembuh hikhik....pasni nk ke mana ye yang hehe..ade lagi yg best2 tapi cm mls je nk taip lagi :D TATAPI tahun 2008 adalah tahun yang sedeh bagi aku..kerana aku telah kehilangan!!!..aku sentiasa tabah menghadapi dugaan darinya... dont look back n no more tears ....:) tetibe gambar cmni muahaha..motip??? marilah kita bukak azam baru yihaaaaaaaa..hehehe..terima lah muke sengal dariku....uh letih plak wat entry ni...selamat berblogging n berkerja...daaaaa

Sunday, December 28, 2008

Apa kene aku ni

semalam aku x berapa nk tido..kejap2 terjaga sebab tggu sesuatu tapi hampa..so bangun pagi2 aku happy sebab ade jugak..boleh wat hati aku happy sekejap...:) apa tu ye..biarlah rahsia ..kadang2 lebih elok rahsiakn tentang perasaan ini..sebab ia takkan melukakan dikemudian hari..sorrylah korang ahad2 ni mood aku jiwang ar:)..lagi2 dengar lagu ur my everything ni(thnks kat blogger baru yg cool tu wat aku jatuh cinta kat lagu ni ewah)
*************************
ari ni aku masak sendiri,sebab perot aku menyanyi riang suh mintak diisi heehe..so terus menuju ke dapur yg berselarak..mati lah mak aku balik nnti..adakah aku xboleh dok bujang..hmmm xtahulah nape aku jadik macam ni dulu rajin nak mampus hehe mati lah puji diri sendiri..:) sedar2lah dh sesuai bangat jadi bini org..hihihi.. ok sambung2 apa ye aku masak..aku dok membebel pagi2 ni ade ke yang nk baca hehe...sebab weekend2 ni dunia blog sunyi sepi kehkehkeh..eh sambung2 pagi tadi aku masak menu yg simple dimple ..sardin+telur dadar hehehe..masak macam main2 je..main campak2 yelah dlam kepala otak asik merindu jekk..hihihi..sedap jugak aku masak cincai2 ni..xtipu uols...nk rasa ke..meh ler minang i muahahaha..aku kasi masak sardin hari2 ngeee~~sorrylah yekk..gambo xde hp kerosakkan pulok..hampeh toi...
***************************
tapi xperlah kan...sesekali xde gambo..korang imagin lah sendiri ye cmner ghupe sardin hahaha ade ke suh org imagin sardin..:D
***********************
oklah ni saje laporan untuk hari ahad..nk mandi(kantoi xmandi lagik) + nak basuh baju ...baju dah 2 bakul hihihi..roh rajin sila la menjelma puh puh...adusss malasnya..hehehe
chow

Saturday, December 27, 2008

sakit hati tol

banyak betol dugaan aku bulan ni...tapi apa boleh buat terima ajalah..pasrah aja..apa yang aku sedeh gila ni sebab Hp SE aku rosak...dh banyak kali on x buleh jugak!..tadik terjatuh time kat luar..agak tinggi jugak terpelanting...gilo!
sedeh banget :( dah lah aku dok sorang kat umah..semua balik kampung...sobsobsob...nk massage pon xdapat..:(
nk p kedai nk repair...jiwa kacau!

Friday, December 26, 2008

Jalan2 di midValley

hari nie masuk keje ngn suara xde..batuk..pening2..hermmm wht to do kene gak keje,sebab semua cuti aiyarkk mentang2 semua dh kawen aku jek yg masih bujang..selalu dibuli hehehe..tipu jek...selagi larat keje lah kan..kang xlarat aku balik jek fedulik hape..biar lah hantu2 jek yg bermaharajalela...kehkehkeh... semalam kuar pon cm xde energy tapi dh janji ngn makcik ni aku kene gagahkan jugak..telan panadol 2 bijik nasib ok sikit...kitorang g melepak kat midvalley..boleh plak same kaler purple sehati sejiwa kite babe hihi.. cantikkan..tapi aku xdelah jakun hahaha...ramai betol manusia semalam..nk dapatkan parking bapak lame haduii tensen2...sampai2 terus p carik makanan..lapar gilerrrr.. memula aku nk try TAKO ..ermm not bad jugak..makan sambil berdiri elok sangatlah tue hihi pastu p melantak kat kenny rogers dah xtahu nk mkn ape..sebab manusia ramai tol hish2...sedap ..tapi bahgian aku banyak isi..kekdahnye xkose aku nk makan lagik ..hihihi si tukang bayar semalam senyum terpksa kah?hehe adakah korang rasa terliur hahahaa... pas mkn p jalan2 kepla aku dah berdenyut2 giler time ni :( pssst...cincin aku da amik ..sebab ari tu aku tahan sesape yg nk p toilet keji x aku..pueh aku pk nk amik ke x..so amik gak ler..tapi i x gune tgn maa ..so skng tgh rendam ngn pembasmi kuman muahaha..:)

Wednesday, December 24, 2008

luahan hati yg tah ape2

kenapa mesti nk menyakiti..kenapa mesti merampas ..erkk tetibe dah xde idea nk tulis ape.ape la aku melalut ni ..ekceli aku nk tulis pasal lain ni dah terlain plak hehehe... meh tolong lempang lelaju hihi yang paling aku sakit hati sebab ...
erkk..nampak x cincin tue..cincin hijo tue..tadik baru masuk lam jamban opis adoii sedehnye..tah macamana leh terpelanting masuk lam tu.....bencikkk....uols rasa patut x aku amik balik ??? hehehe

Tuesday, December 23, 2008

happy befday daks macam

yihaaaa..cape tuee..hihi entry ni khas untuk adek sayam aku nie..izza aka sweethoney..sowie yek lambat lak nk post..akk ko ni bz nau la..ke purak2 bz ekekeke...
happy befday yang ke 22 tahun ye macam..semoga ko panjang umo dan dimurahkan rezeki cepat2 lah kawen ek ...eh mude sangat tue..tggu akk ko ni kawen lu jangan langkah bendul tahu!!! hahaha..ape lagik ye...lap u very much la..sebab ko memang sengal wakakaka larikssss muahssss si pipi tembam :P

mimpi yang mengelirukan

oh saya agak musykil kenapa org ni selalu masuk dalam mimpi saya..siapa beliau adalah rahsia..hahah..sedangkan saya xpernah kenal rapat ngn dia...cuma saya tahu wajah dia...tapi kenapa dia selalu masuk dalam mimpi saya.. setiapkali nk ending stiap mimpi saya tue..mesti x kesampaian ade jek tersekat...kadang2 saya marah bila ade jek gangguan..hehe nk jugak tahu ape kesudahannya....tapi kenapa dia yew...kenpa ye korang??korang tahu x hehe..silelah bgi pendapat..(; mood sedang keliru..sesuatu ngn perasaan ini..omg :P lagik beberapa hari jek nk masuk 2009..so umur ku dah nk ke 24tahun...my mak asik tanye bila nk kawen..fening2 hahaha...mude lagikan..aduiii adakah muka saya nampk seperti 24?sile2 berterus terang hehee...

Monday, December 22, 2008

killing me

Tak pernah terbisikkan, Diangan batinku, Untuk mencintai jiwa, Selain dirimu… Hadirnya tlah luruhkan Rinduku padamu Kasihnya membuatku hanyut
Lemah pengharapanku kan kehadiranmu Mengisi jiwa ini dengan kerinduan Kau yang tak pernah bisa mengerti hatiku Membiarkan jiwa ku meratapi sepi
Kepergianmu telah… Merundungkan duka padaku Yang telah terobati dirinya… Dan mengganti dirimu dihati…
u killing me:(

Friday, December 19, 2008

bil dah datang

bil celcom yg aku tunggu2 dah sampai hehe..ingtkan mahal sebab aku gune agak melampau dulu..kehkehkeh..nasib belas2 jek..uols gune celcom taks? aku dh close dah account celcom hehehe..gune jek celcom tapi no tetap maxis...semua dh tahu kan:) tapi pagi2 ni wat mood aku agak kureng sikit..sebab ape..sebab pompuan yg kat celcom tu wat muke jamban ngn aku..ckp pon kasar2 yek..klu ngn laki bukan main manis muke hang...aduihhh..nk jek aku penampo..aku tanye bebaik ko eksyen yek..sekali aku bukak mulut terkedu ko hikhik..jgn main2 ngn i okeh..walaupon muke aku ni nampak lembut ceh pasan hehehe..tapi klu dh angin semua kuar..huhu x caya ke..silalah pecaya..aku penah sound org tau...terkesima org tue nengoks aku cm gunung berapi...melalut plak aku nie..ekekekeke..

Thursday, December 18, 2008

Lalalalala

selamat pagi malaysia ahaks...hari ni mood agak baik...walaupon sakit perot sebab masalah wanita hikhikhik..hati ku riang gumbira..xtahu kenapa..uols tahu kenapa..lagi la xtahu hahaha... so hari ni i baik hati nk watkan air tok dak2 opis kat sini...hikssstadaaaa dah ciap hehehe..nampak cair kan...dorg xsuke pekat2..so ikut jelah..kenapa nampak sikit sebab i xminum..i minum air putih jek..hihihi jaga kesihatan..:)
oh tebalnye ..tapi muke senyum jek menerima semua ni wakakaka..sesuatu la aku hari ni..jgnlah korang nk wat speku ek..xda ape2 pon... selamat bekerja yek kawan2ku:P~~~...

Wednesday, December 17, 2008

cayang ku dah balik hehehe

yeeee..cygku dah balik..menyurok kat umah pakcik aku nasib sebelah umah jek...happy giler weh:) letih betol dia seharian kat luar..manja betol ngn aku hehehe..aku rindu same bucuk ini... auwww..cm model lah....hikhik nama sebenar k'oi aka bapak aku jek yg panggey....cyg banget kat k'oi..jgn larik2 lagi tau...rasa macam malas jek nk bagi kat owner dia..dh cyg giler...huhuhu

Tuesday, December 16, 2008

bila si cayangku hilang sobsosob

semalam kan aku xleh tido..apsal..sebab meow orang yg suh kami jaga hilang...tah bila masa die terlepas, ape lagi kecut perut aku tau...tapi adik aku lagi lah kecut sebab pakwe die punye kak ipar punye meow tau...hahaha..pastu kami ni berbesan..hiks..sebab bapak ni bapak kepada meow aku si bubu..hihi..dah seminggu jaga..mule2 bapak agak dingin agak penakut ngn org luar..tapi dengan sentuhan kasih dan sayang aku ni dia jinak ..cewahh:)...seyes aku pon dah sayang gila2 kat bapak...nama dia bukan bapak..tapi aku suka jek panggey dia bapak wakakakaka...malam tadik aku cm nak nangis jek taw..cm hilang anak jek rasa..keliling kampung aku dok carik..yelah meow mahal..macamna nk bgthu kat owner dia kan ..nk ganti beribu2..nehi2... gigih kami carik sampai tgh malam..x gak jumpa..nak2 malam mane la nk nampak...aduhhh sedeh bangat..nk p report polis jek rasa wakakaka..hermmm last2 aku tetido lah kejap....pastu tadi sambung lagik carik...x gak jumpa...hermm da xde harapan lah tu kan...terpaksa gak bgthu owner dia hal ni...ape yek reaksi owner dia..maunye ngamok....uols doa2kanlah ek aku dapat ketemu ngn bapak hehehe... i miss bapak...huaaaaaaaaaaaaaaa

Monday, December 15, 2008

bila dah lapar masak lah sendiri

sabtu malam kan..aku kelaparan...aiyark..tetibe roh rajin menghampiri hihi..g la bersilat aku kat dapur..tekak ni poyo nk mamam western food lak..tapi yg senang2 jelah..dibuatnye nk makan steak mampuih den..kehkehkeh....ala sonang sesangat masak spaghetti nie...semua main pakai campak...korang mesti lagi terer kan msk spaghetti hehehe... bahan2nye...ade yg xde..belasah jek siap...jom makan..lapar!

Friday, December 12, 2008

mamarazi ade dimana-mana

ni adalah entry gedik bukan selalu aku nk menggedik hahaha...smlm aku merayap kat mines pastu aku sangat kerimasan kerana aku dikejar oleh mamarazi yg x bertauliah hihihi...perasan ko ingt ko artis huhuhu.... aku nk beli barang mekap pon sebok amik picture...tepi2 aku perlukan privasi :) eh ape kejar2 ni ...tapi aku kasik senyum sikit ..auwwww aiyakkk....rimas nye....ok PEACE.. eh ko nak ape ek ngn aku hehehe...time aku bercakap pon nk amik tgk sangat lah buruks ahaks inilah dak yg poyo amik pic aku...ekekeke....semua ini adalah lakonan semata2 bosan nyeeee hari ni adoiyaiii..terasa macam nk private blog ar..hikss gedikss

Aku susah HAti

Aku sangat susah hati..xtahu kenapa..jantung ni berdegup2 pantas ...oh x suke nye dengan rasa macam nie...tolong...pitty me:(
semalam aku happy ..hari ni aku bermuram duja..org kata jgnlah kiter terlalu happy, nanti kite akan bersedih...betul ke?

Wednesday, December 10, 2008

bila jantung dup dap dup dap

skrg aku rasa sangat lain macam..hati ni x tenteram..dari pagi tadi..dari seminngu lepas gak....jantung ni laju je,berdebar2 macam nk jatuh lak jantung nie....kenapa ni..ade ape2 nk jadik ke....hermm susah hati dibuatnye....cmner nk bagi jantung ni x laju erk..edited..izan kate ade masalah darah rendah yeke...alahai ni yg den lemah ni..nk p sepital gwe mls g sorg2 sobsobsob..kak Zeti lak cakap meybe salah satu aku dok minum nescafe 3 in 1 haih yeke nie...thnks kak..