Thursday, April 30, 2009

kami suka makan disini^_^

macam biasa kami melepak di oldtown, dah takda tempat lain agaknya, balik2 sane balik2 situ hahaha.. saya bersama adek manis ini... SWeethoney...harus bersama disaat akhir haha banyak lagi pelan jangan jeles!! kitorang order ni jek mula2..konon2 kami tak lapa sangat.. tibes2..terlapa pulok!!! kahkahkah tadaaaaa..cam tak percaya aku makan nasi malam2 buta.. sedap ..bolehlah..tapi air lemon tea tu tak leh masuk....time ni perot da ketat gile..kenyang sangat...kekdahnye tak abes.. yang penting hazelnut white cofee tatap dihati hehee

selendang oh selendang

Tadi kuar ngan gf saya...cik manismadu...kami pelan mau makan di tempat biasa.. cube teka kat mane??? mesti korang dapat agak kat mane... tapi kitoranng harus mencarik selendang dulu,so kitorang g warta..lets gone!! saya menjadi model untuk selendang kedai ini haha..wat muke tak malu kuikuikui selendang ni cantik..tapi saya agak skema tak reti nak pakai.. izza kata dia leh aja..yeayyyy..saya bukan tak tahu tapi malas, saya seorang yang simple dimple...hahaha alasan pui! dah macam pak haji baru balik surau jek kan hahaha.. huh! nampak gemuk... baju kurung saya kosong yang berkaler krim harus carik selendang bercorak2 gini.. oh selendang hijau tadi sangat cantik kan yang??? terlupe nk snap, harus pergi kedai itu balik! cube teke aku amik yang mane???

Wednesday, April 29, 2009

Header baru saya=)

cantik tak uols?? bilang la cantik...bersusah payah adik comey ni buat tau...haha cube tak buat budak senget aku panggil dia...semalam beliau tanya.."akak mane header akk,hilang ke"? hehe..pastu dengan jayanya dia merajinkan diri untuk membuat header untuk kakak zuzue...so tak yah la aku nk buat lagi..wehuuuu...tapikan cyg klu line merah lagi cungg kan..haha banyak songeh plaks...terimas kasut ye cayam..meh nak kiss lelaju ;p sape2 nak pergila suruh adik Comey ni ..G serang blog diaaa!!

Tuesday, April 28, 2009

saya sedang mengantuk

tuan empunya diri tidak sedar sedang menggemukan diri dengan memakan coklat..coklat pon da penyek :( org kate makan coklat leh wat mood seseorang tu jadik baik ek?? same jek ..wakakaka..sedap lak coklat ni...yummyyy!!! sape nk?? sile angkat idong...
haihh..pas makan coklat terus mengantok tahap gabanzi ok!...hehe belakon jek tu..klu dapat baring atas tilam ni layan gila..pastu peluk mantal mucuk..lagi best...huhu...ngantok giler!!....

lepak kat burger king =)

lokasi di burger king alamanda..3 org pompuan yang kelaparan hehehe...ni pestime makan burger king kat alamanda...TAPII!!...rotinye keras...bengong...dah lapa sumbat jek.... desert 4 us..cedap giler ok...rasanye terasa sampai skng ni....yummy..hehe..korang sile la ngidam tgahari2 buta ni hiks..

Monday, April 27, 2009

shopping kain

sabtu kuar ngn izan..lame tak kuar laling aku sorang ni..sebulan lebih kot..al maklumla...orang da ade pacar mane nak kua ngn aku lagi wahahaha..mau kene maki ngan izan jap lagi...hiks...kitorang memang da lame pelan nak g masjid jamek...misi mencarik kain..kan skng musim orang kahwin..harusla melaram hehe... singgah semua house...izan membeli barang muka... time ni aku da merembat sepasang kain..ni untuk wedding kawan kita kat pantai timur tu wehuuuu...tak sabar.. misi mencarik kain diteruskan..kat sini murah2..aku rembat kaler hitam sepasang ...berkabung ka..entah da niat nak carik kaler hitam..so aku puas hati...kat umah pon dah berlambak2 kain tak anta kedai huhu.....pas penat..kitorang lunch kat depan sume house jek..station kopitiam...tak sedap lah makanan kat sini...tak abes aku makan..wekk..kenyang minum air sajok...

Thursday, April 23, 2009

Mengapakah

hari ni..mood agak kureng...ala senang cite minggu ni,minggu moody sedunia..tu sebab takde mood nk update..pastu flu lak pagi2 ni..sokseksoksek je dari pagi...help me..cpr cpr;p
dalam meroyan2 ni ...ada plak orang wat aku sakit hati..aku diam2 ko makin menjadi2 plak..tumbuk kang!!hoho..bertambah2 panas ni...oh sakit hati...tolong2...

Monday, April 20, 2009

borak-borak

sabtu...melepak bersama budak yang nk exam hihi..plus aku pon bosan..cadangnye nak ajak die lepak minum2...tapi batalkan niat tu..pk kan dia nk study ..last2 die yang ajak..akk soka hehe..saja la nak kasi semangat kt adik kita ni...mane tau bile tgk muke aku,dia lagi bersemangat lagi nak study ke wahahaha...kitorang cm biasa lepak kat mana...korang pon da tau kan kan kan..duta la katakan..hik2 dan hari itu aku ketinggalan untuk menuntun af hehe..gila af ke..tidak..cume nk tgk buah hati ku nyanyi hahaha!...borak2 tak sedar dah lewat ...ingatkan nak chow..bole lagi borak kat parking kete hehehe...tak puas nk borak2 ngn adik cayam aku ni ..pas ni borak sampai lebams ok...masalah jiwa mu masalah jiwa ku jua..hihi..

Friday, April 17, 2009

movie he's just not that into you

semalam p tgk muvie kat jj balakong tempat biasa..cadangnye nak tgk cite hantu tapi full sesajo,so decide tgk cite yang agak2 touching hehe..he's just not that into you..18PL bawah 18 takleh tgk tau ZATY!!! hahaha...cite ni punyala lama..panas gak lah montot dalam wayang tu..135 minit...mulut asyik berkata2 bila nak abes ni wakakaka..endingnye ada sedih2 sikit..nasib bawak tisu hikhik..pelakon semua best2....ni aku copy sinopsis cite ni...
A group of interconnected, Baltimore-based twenty- and thirtysomethings navigate their various relationships from the shallow end of the dating pool through the deep, murky waters of married life, trying to read the signs of the opposite sex--and hoping to be the exceptions to the "no-exceptions"; rule. Gigi just wants a man who says he'll call--and does--while Alex advises her to stop sitting by the phone. Beth wonders if she should call it off after years of committed singlehood with her boyfriend, Neil, but he doesn't think there's a single thing wrong with their unmarried life. Janine's not sure if she can trust her husband, Ben, who can't quite trust himself around Anna. Anna can't decide between the sexy married guy, or her straightforward, no-sparks standby, Conor, who can't get over the fact that he can't have her. And Mary, who's found an entire network of loving, supportive men, just needs to find one who's straight. scarlett johson yang sangat cantik...dalam cite ni die suka pada laki orang ish2...tapi dia cantik suke tgk bile dia senyum...=) ni tak tahu nama pelakon ni.....cute gile..luar filem beliau kekasih kepada drew barrymore.. aku tak tahu nk bagi bape bintang kerana semalam aku tak berapa menghayati sangat..ada gangguan..mata mengantuk hehehe...korang p la tgk okes...selamat menonton.. happy weekend peep!

Thursday, April 16, 2009

Pakaila seat belt anda =)

kalau nampak polis mesti cuak kan..yelah lagi2 sape yang tak sempat pakai seat belt wakakaka..tak sempat konon!..mesti tarik laju2..korang macamane...?? tapi kan since kene saman kat langkawi ari tu ..mendapatla pengajaran dan hidayah ...hihi..untuk keselamatan jugak... tak sangka plak ade road block kat kawasan sini... takdelah cuak cam selalu...sebab aku da pakai dari umah...polis tu pelik tgk aku senyum2 kambing hehehe..bawak kete sambil senyum pastu amik gambo..hahaha...sungguh kagum...(jgn tiru aksi itu) kesimpulannya pakaila seat belt tau..untuk keselamatan diri anda=)

Tuesday, April 14, 2009

betul kah?

*pss..yang ade org ckp,kalu pakai cincin kat jari telunjuk..tolak jodoh tu. bukan aku yg ckp ye..org cakap aku tlg cakap kat kau pulak* hehehe..kakak zuris..bila baca komen kakak terus berdesup nak buat entry kehkehkeh..buwek!terus tukar position cincin tu..terus tukar ke jari tgh...kalau jari ni apa lak yang?wakakaka...hish patutla jodoh tak melekat...haih!...takdalah tak boleh percaya sangat benda2 macam ni betol tak uols...jodoh semua ditangan tuhan....apa pendapat anda ???...takpe saya baru 21 tahun wakakakka;p
lai lai sape nk ngorat sila isi borang hahaha! *gambar sekadar hiasan*

Monday, April 13, 2009

layan old town lagi

minum kopi time hujan2 layan kan... tapi aku *demam*..harus minum yang hot2 gitu... seyes time ni pala dah pusing2...tapi sebab lama tak jumpa izza (lame la sangat) muahahha! plus aku nak teman izza makan..cian die makan meggi jek... aku kan kakak yang baik sila muntah hijau hehe..Hazelnut white coffee...my fav ever hehehethen kul 8 balik...hujan makin lebat ...balik sambung tido syiok.... badan dan fikiran tak sehat =( *kepala pusing bencik2 sobsob*

pergi swimming =)

pelan dah lama tapi asyik bertangguh je..so sabtu ari tu..pelan diteruskan hihi..aku n adik2 ku..pergi swimming kat kelab komuniti cyberjaya berdepan dengan mmu ...ada sapa2 orang cyberjaya?? lama jugak la tak pergi ..so macam dah tak bermaya jek nak berenang hahaha...semput2 cm siput;p sebelum mandi menjadi mamarazi terlebih dahulu hihi..syiok jek budak2 ni mandi... air yang bersih tapi klorinnye terlalu over....tak elok untuk kulit dan mata..haihhh.. diri ini masih lagi dalam proses belajar berenang...so jangan suruh saya ajar hahaha! kang tak pasal2 korang lemas..miahahaha=) adik-adiku..satu adik kandung satu adik tak kandung wakakaka..belah kanan adik saya.. jom sume p swimming... sabtu RM 2.00 ahad RM 3.00..lai lai lai... tak puas sebenarnya..tapi disebabkan ade hal terpksa balik awal.. sekian laporan mandi manda hehe;p

Thursday, April 9, 2009

Delicia =)

betul-betul sedap..aah la memang sedap gilos roti nie... nanges ko makan hehe.. tu jek nak bgthu..yang aku dah makan roti ni wakakaka! ketinggalan betol :)

Wednesday, April 8, 2009

Award nenek rock pon ade eh hehe

nak tergelak jek nengok muke nenek nie...sapelah yang buat award ni eh .. tak patut betol hahaa..dan2 jek aku lak pemenangnye...award ni telah dianugerahkan oleh sisentap..ye ni sayep dah amik..terime kasut ye sebab sudi bagi award pada saya yang rock ini..kata beliau saya salah seorang yang telah mengrock kan life dia..bunyi nye camtu la..blushing2..hahaha! kata beliau juga muka saya same macam nenek diatas..wakakaka...myb la tu..time da tua2 camtu la agaknye..comel apa..so saya nak bgi award ni kat zaty sisentap balik..ko bagi aku..aku bagi ko balik... sebab ko pon rock ...hahaha..buwek!

fast and furious 4

Ahad aku g tgk wayang..citer fast and furious 4.. Aku memang pengikut citer ni..huhu.. tapi fast & furious yang ke 2 lagi melatup banyak racing... tapi ape2pon.. cite ni walaweh memang best sesangat..best giler.. vin diesel punye badan sangatlah auwmmm..hahaha.... pasni nak tunggu cite transformer lak...hihi sayep ni tak reti sangat nak buat riview filem.. tapi sape2 yang tak tgk lagi..pergi serbu wayang cepat...aku kasi 5/5..rasa nak pg tgk lagi...ngehngeh...sape nak ajak..jom!yang pasti..aku sangat suka pada laki ni ..hehe..hensemkan.. kalau dapat pakwe camni sumpah tak cari lain wakakakaka!.. sebelom tgk wayang ..kitorang p melantak sat kat oldtown sebelah wayang jek hihi.. nak jugak letak gambar makanan..kuikuikui

Tuesday, April 7, 2009

melepas gian hehe

sabtu p karoke kat alamanda...untuk melepaskan gian nak melalak haha.. layan seh..walaupon pergi berdua jek..tapi sangat lah best.. hari tu mud aku agak jiweng2 karats ..so nyanyi pon lagu yang agak2 syahdu2 hihihi... sore aku ni kan besar..so aku sesuai lagu ella jek..yeke?? bagi aku lah hahaha... tapi ari tu aku bawak lagu niki ardila...tak cukup napas lak..kuang2..tgh carik2 lagu..ternampak ni..kahkahkah,nama zaty belon pon ade.. terus teringat kat budak busyuk ni..hahaha..fofular ko sentap.. muke puas.. agagagaga

Friday, April 3, 2009

kusut masai =(


kusut gila kepala ni..rasa nak MAKI DIRI SENDIRIK JEK! (XKAN NAK MAKI ORG LAIN PLAK ADUSS) susah betul nak buat keputusan.. minda kata tak nak..hati kata nak.. kusut sudah hidup aku skng ni... wht i suppose to do..?? masa berjalan.tik...tik..be the best zuZue.. pliz dont make mistake...nanti menyesal dikemudian hari.... THINK!THINK! kusut wehhhh~~~ arghh tensen!

Thursday, April 2, 2009

jamu mata

uols da bekpes ke..hari ni ai makan mihun sup merangkap untuk lunch sekali.. diet katenya hehehe...diet seimbang.. jangan sampai tak makan..kang mahu pengsan pulok .. nasihat untuk org disinun jugak hahaha..
terlebih letak..cili itam tu.. mahu pedas tahap dewa.. jgn sampai ulang alik ke toilet sudahlah..haha.. klu ade gerak2 kat lemak ni means tgh pecak lemak eh?wakakaka... sedappppppp nanges ko makan sebab pedas hikhik.... tip top punye mihun sup ni...nyum nyum... pompuan ini yang semakin men'chubby' hurmmm=(

Wednesday, April 1, 2009

April Fool

adoila..malam tadi aku terkena april fool dengan kawan aku sekor ni haha... aduh tensen mak noks...aku punye la ingt kan bebetol dia ade masalah camtu.. dan aku terlupa plak ari ni april fool...aiyarrk..mencik... wahai teman ku tersayang...akan ku ingat sampai mati huaaaaaaaaaaaaaa=( sangat sengal ini budak tau...jumpa die aku terajang masuk longkang... ape benda tu biarlah rahsia eh..kehkehkeh..sangat tak sesuai tau nk jaja kat sini.. korang ade terkena tak??? hehe jangan la sesape kenakan aku lagi... tak larat dah ni..hehehe...