Wednesday, September 30, 2009

Kek coklat sape nak!


Agak lama jugak aku tak buat kek cekelat
Bukan nak memuji atau membangga
Tapi aku hanya reti buat kek cekelat sajo hahaha
Kek versi lain tak sempat/malas nak belaja heee
eleh poyo jek aku kan, padahal sume reti buat kek ni
hehee senang jek kan uolssss
Seronok giler masak ni sebenarnya tu pon kalau roh rajen datang ar (:

Tadaaaaaaaa hehee meletop tak uols? huhu
Aku buat before raya ri tu
kesimpulannya sedap la jugak hohoho
Aku sangat baek hati memberi sedikit kek ini kepada
***********
*********
******
****
**
*
Heee dia kate sedap so sedapla hohoho
sape lak die ni? dia jiran aku hahaha ;P
^____^

Monday, September 28, 2009

laye pertama heee


Selamat hari raya pada kawan-kawanku hehe
Blog pon beraya jugak dah seminggu berhabuk
Nak kata bz beraya takdala bz mana ekekeke
Internet kat umah pon sama beraya kot down memanjang geramsss!
Macam biasala kan, kalau takda gambar mane nak sah blog kita kan kan
So mukadimah nye harus muke tuan tanah hahaa
Tema tahun ni adalah purlpe came ngn itu budak! gagaa
So raya pertama aku pakai kaler purple lah
Comel tak? Ckpla comel wahaahaa tak nak ckp sudah !

PAgi tu aku bangun lambat al maklumla ai tak dapat nak solat raya
Gegegee so dapatla bangun lambat, tapi kene la bersiap before dorang balik solat raya
Pas da setel kemas umah bagai perlulah menghiaskan diri pulak
Kenela hot2 walaupon memang tak hot hahaa
Then terus bersalaman ngn family n sorry takda gambar tau
Sume kat kemera canggih dorang huhu
hehee my fav almond london homemade ok!
Gegegege kagum2!
lepas da salam2 pergila mencekik pulak
Seryes perut meragam raya pertama hahaha
Tension aje
Oh sebelah saya itu adalah my bonda tercayang! hehe
Tetiba blur da tak tahu nak membebel ape
Raya pertama dari pagi sampai ke petang beraya rumah adik beradik mak
Memang penat la, penat badan pastu penat perut
Mehle kiter berdiet balik gugugu

Thursday, September 17, 2009

Selamat hari raya guys !

Sticky mode
yeyyy dah nak raya tggl berape hari jek lagi kan
Mood raya takdela beriye mane pon haha
So dikesempatan ni saya miszue tuan tanah blog ini
Zuedhearty.blogspot.com
Ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan
Selamat Hari raya Aidilfitri
Maaf Zahir Dan batin
Kalau saya ada terguriskan mane2 pihak ampun dan maaf
Saya dah maafkan sume yang pernah menyakiti hati saya
hehee ucapan raya tak menahan
Pada orang-orang kesayangan saya
zero-zero tau luv u all
So
Selamat hari Raya Maaf Zahir Dan Batin

selamat berbuka puasa hehe

Assalamualaikum wahai kawan-kawanku ampun kalau ade yang terliur
Ekekeke ari tu boke pose ngan pizza perghh syahdu
Bukak blog aja dulu tu yang terliur sampai mngidam wehhh
Pastu bukak blog zaty pulok pizza jugak
Tak tahan mak owh hahaha
onion ring yang nanges
Hermpp chicken wing nye kureng lah, sedap lagi kat pizza hut
Roti gebu ni hempp ade rase kulit kayu manis kot harharhar
Memang ai tak makan sangat
Disinila saya beli pizza itu, pizza dominos
pizza die lembut nyum nyum hihihi
Ada yang terliur sila menempah sikalang
hohoho

Wednesday, September 16, 2009

Nasik lemak old town :)

Yuhuuu semalam lepas buka aku n adik2 tersayang
Pergi usha baju kurung, sebab aku tak beli lagi hoho
So aku dapat selai baju yang boleh tahan cantek hihi
Harga pon not bad bankrap ai hish3
Oh nak tgk meyh time raya la yo heeeee
Pas da abeskan duet sume kitorang nak p mencekik pulak
Taula adik2 aku ni suke mengikis ai bengang jek hahaha
Sebagai kakak yang baek n suwit ai ok jep bersedekah ngahaha
Aku : korang nak mencekik kat ner?
dorang : Tempat fav ko la
Aku : Kat mane?
dorang : OLDTOWN! (gelak kuat2 hahahaha tak tahu ape motip dorang gelak)
Aku : Ceitsssssssss
makanan dah sampai air belom hishh tercekik ok
Apesalah, old town bangi ni ramai manusia
Pelik-pelik
ngeeeee
Muke si penjenayah harus di kaburkan hahaha
Mula-mula plan nak makan roti jek
Sekali terorder nasik lemak
Hishhhh memang terorder tau uols kahkahkah
Kira ni sahur sekali la
Selalu kalau makan nasik lemak die memang tak abes
Tapi semalam perhhh licin! lapa ke wehhh hahaha

Tuesday, September 15, 2009

Rindu

hermm tak tahu nak update apa tapi nak jugak update nak jugak
Tapi kable asik tggl sajok ahhhhhhh bengang mak ni oi
Hermm lately ni hati ni macam sedeh sebak
Mybe nak dekat raya kan terasa rindu pada seseorang ni terlalu kuat
Dia pon da jauh jauh sangatttt :(
Semoga roh die dicucuri oleh yg maha esa amin
Plis jangan tanye sape ea korang tolong sedekahkan al-fatihah jek tu pon dah cukup
Thanks
Really2 like this song wahhhhhhhh touching sobsobsob
heheeeee

Monday, September 14, 2009

fav lagu raya

Salam sume lagi seminggu nak raya kan :P
Sekarang baru sempat nak shopping sikit2
Banyak lagi tak beli huhu adehhh cam tak cukup masa
Ari tu pergi downtown pergggh jem memang menggile2
Dengan kesabaran yang menggunung2 dapat gak parking
Apesal la downtown ni ramai orang hishhh
Last2 memang satu hape pon aku tak beli hahaa
Nasib syg ku tu ada membeli klo tak buang masa datang sane ngeee
pssss Baru nak upload pic tengok2 kable tertinggal arghhhhhhhh bosan
So enjoy la lagu aishah ni memang syok je denga
Salah satu lagu fav aku!
Pulangla sayang! hahahaha gedik

Thursday, September 10, 2009

hishhhh tak suka!

*Sadness*
*Jiwa kacau (tapi tetap senyum sorang-sorang giler!)*
*Bosan*
*Rindu dendam*
*guilty*
Hari panas jangan melaut, kalau ke laut kapal tenggelam
Hati panas jangan diturut, kalau diturut akalpun hilang
hahahahaha see aku da sewel siap berpantun-pantun ngeh
JOm berpantun-pantun ngeee ^_^

Wednesday, September 9, 2009

09.09.09

Moning korang date hari ni sangat cool kan?
09.09.09
Kalau dapat buat wedding dengan tarikh camni memang besh! huhu
Bestnye berangan hahaha
Sapa nak air meh datang umah (:
Setiap kali raya memang along aku beli kat pewanis bangi tu
Beli manyak-manyak pastu bleh niaga depan umah sekali hahaha
Tapi serius memang tak luak air gas ni sebab
Perut macam takleh nak terime sangat
Kesimpulannya jangan amalkan minum air yang bergas hahaha
Nanti-nanti macam-macam penyakit singgah
Pesanan untuk aku ngn korang la ni ngeeeee ^__^

Tuesday, September 8, 2009

Waroeng penyet the curve (:

Huhu finally dapat jugak sayep makan ayam penyet
hahaha sape2 yang tak biasa denga memang pelik jek
Ada kata ayam tu ke penyek ke hohoho
start terliur dari blog sayang2 aku yang kat sarawak tu hish ^__^
Hemm sedap! licin gak aku makan hehee
Waroeng penyet ni dekat THE CURVE tau kawan-kawan
sila la terjah, kalo tak silap kat pj pon ada. Ada nampak ari tu:P
Hermmm nasi die memang nanges ok! sedap nak giler haaa
Kalau da kate giler tu memang sedaplah hihihi
Wink Wink anda terliur kaaaa saya juga begitu slurp slurp :(

Monday, September 7, 2009

MATTA FAIR 2009

yuhuuuuuu hari ni cuti noks haha ade ke yang menjeles ngeeee
oke2 malas nak membebel panjang2
Sabtu ari tu aku menghadirkan diri ke MATTA FAIR kat PWTC
Memang aku ngn izan tak pernah miss pergi matta ni hoho
Minat kitorang memang sama holiday,holiday,holiday hehehe
Okeh kali ni kitorang pergi tak lama pon
Lagi-lagi bulan puasa kan cam penat semacam agagaga
Pakej memang murah kali ni
Tapi kitorang macam malas dah nak p pulau-pulau ni(:
Protection tu penting hehehe
Pestime pakai mask kat luar huh rimas tapi sebab kat sane ramai orang
Kene pakai lorrr takutt ai ok (:
Dah macam penyamun lak wakakkaa :))
Lepas dah setel tahu hala tuju holiday kitorang
Terus pergi the curve nak pergi berbuka puasa kat sana
Cehhhh apesal pergi jejauh adelahhhhhhh hahaha
sambil2 tggu waktu berbuka jalan2 kat ikea dulu
Mencuci mata dan berchamworing wakakkaka
Destinasi kitorang adalahhhhhhhhhhh
tettttttt kene RAHSIAKAN dulu heee
Nanti-nanti aku update oraitee
huhu tak sabar gilerrrr nak holiday lalalala

Thursday, September 3, 2009

Puasa ke 13 ^_^

hey korang selamat pagi how are u ecehhhh
Im not oke lor ade ke korang tanye kekeke nak gak bgtau
kepala ada sedikit pening-pening hermmm cam nak muntah jek rasa
Kang muntah batal lak puasa so kene tahan adoiii
oke2 lupakan pasal kesihatan saya yang penting makan ubat
N nanti nak p jumpe dokter nk check what happend in my head
Always sakit-sakit (orang tu da pokpek membebel kene la ikot hahaha )
Puasa korang oke?
Semalam walaupon kepala ade sedikit weng2 masak tetap masak (:
So kene ikut arahan anak tekak
yang inginkan spagheti hahaha
So inila spagheti saya, takda ikut buku resepi pon
Yang bebola daging tu saya buat sendiri hemm tak bape menjadik:(
Tapi hasil nya memang la sedap gagagga puji diri sendirik
Jemput tgk hehehe jangan telan air tau haipps~
pekat sikit kot tapi i likeeeeee (-:

Tuesday, September 1, 2009

mood memasak (:

Memasak ni memang best lagi-lagi kalo roh tu menjelma
so bile dah menjelma enjoyla memasak ni hahaa
Ni namanye ikan bilis petai okek ade sesape yang tak makan petai?
Hermm aku tak bape makan pon kene tolak2 itu petai kahkah
Tapi petai ni banyak khasiatnye jangan tak tahu lak
Dan satu pesanan lepas makan ituuu jangan buang angin bersepah lak
Wahahahaa pengsan karang!
Semalam aku berbuka nasik goreng bersama ayam goreng kfc sahaja
beserta sambal diatas dan kuih muih
Oh semalam pertama kalinye
melangkah kaki ke bazar, beli berpada jek takda sape kat uma pon
sorry gambo takda malas nak snap gugugu
Memang syahdu giler makan berselera jek
sebelom ni memang tak lalu nak makan sangat
apekesssssss?
Tapi aku makan berpada-pada sebab teringat pada seseorang yang makan roti jek
Kesian die hurmmm
Okla tu jek nk update ape yang ai masak (:
psstt/ Selamat berbuka puasa! jangan membazir dibulan puasa ye korang (:

mood ok jek

Assalamualaikum tak jawab berdose hehe
Adoi sejuk gile pagi ni kan sebab hujan lebat
Tempat korang lebat tak nie?
Kalau dapat tarik selimut ngn peluk bantal wangi ni mesti syiokk (:
Btw Korang abaikan saja la emo aku yang tah hape2 mggu lepas
Kan miszue suke menyentap hahaha
Janganla nak tuka nama plak zue sisentap marah zati kang gagaga
Walau pape pon aku ok sudahh emo sikit2 jek
So nak tarik balik word aku tu "congratulations i love u la! "
hehehe gedik nah ai ni lalalala
Muahsssssssss kat korang sambut cepat hahaha