Friday, October 30, 2009

Muka buku

Hermmm pagi-pagi ni mood aku lari laa
Tak tau lari kat mana
pastu nak update ape pun aku tak tau
Blurrrrrrrrrrrrr huhuhuhu
So saje la aku nak suruh korang add kat fb aku
Mana tau ada sape2 yang tak add aku lagi dan aku tak add die lagi
Jomla kite mengeratkan siratulrahim kat fb pulak hehehe
Follower2 aku kat atas tu mehla kite kenal2
Zumie Yumie
Zumie Yumie
Create Your Badge

Tuesday, October 27, 2009

terbaek wokkk

finally aku da tgk cite papadom walaupon agak ketinggalan haha
Cerita yang sangat suwit ,lawak, touching, ape lagi ea lebeh senang cite
Papadom is a beautiful family film
beruntung dapat ayah macam tu doh
Sambil2 lap hingusss hohoho
Korang rasa aku nanges x time tgk citer tu?
takyah la teke memang pon! hahaha kenela cover gune shawl jangan bagi orang sebelah nampak
nasib die xperasan sangat hahaha
So sesapa yang still ada ayah tu hargaila dan sanyangila beliau ok
selepas sehari tgk papadom terus makan nasik kandar hahahaha
Tak menahan ko makcik oi hahaha
lawa poster ni merah putih cantek likeee vely much

Friday, October 23, 2009

teee heee heee

Mood happy! ofcozla happy hehee sebab ape? biarlah rahsia huhu
Kononnye la kan aku ni asik nak moody je hahaha
Bukannye putus cinta ke ape tapi hormon tak siap kot
Now mood da ok la senang hati sikit hahahaa
yeeeaaa aku ada coklat korang ado? hahaha
menda ni dapat dah lama dah, baru hari ni bukak
Kasi peram baru sedap nak makan
Walaopun tak seberapa tapi aku happyla dapat coklat
tee he he gedik x sayep?
Thnks my dear becoz giving me happiness yang luar biasa hahahaa
Ada sape2 makan hati ker? hahahahahaha la la la la malam ni nak berpoya2..ada sape2 nak join gegege:))

Thursday, October 22, 2009

Tak sedap hati

korang penah rasa tak macam hari korang terlalu la down,pk bukan-bukan hish :(
cmnila aku rasa sekarang hohoho
Entahlaaaaaaaaaaaa tak da moodddddddddd
Dlam masa yang sama mata belah kiri ni asyik berkelip2
Menambahkan lagi gundah gulana adoilaaaaaaaaaaa
Orang kate la kan mata berkelip ada benda tak baik nak berlaku
Betol ker?
Think positifffff la zueeeee hermmmp Jaja muke speti biasa... im 24 years old!u?hahaha tetibe ckp pasal umo :)) bosan dohhhh haishhhh

Wednesday, October 21, 2009

regret? no way!

yang coba kau jujur padaku
yang foto siapa di dompetmu
yang kenapa kamu diam membisu
sayang jawab atau aku pergi sayang
hohoho diatas hanya lah lirik lagu saja
Bila dengar lagu ni macam ada sumthing je berlari-lari dalam mind ni
Ape perasaan anda if bf/gf korang ada simpan gambar orang lain
Bukannya gambar anda sendiri
Hermppp sakit bukan???
Memang shitttt la orang tu
Pastu mula la reka cerita kata macammana leh ada ni blah blah blah
kalau sekali boleh la kalau da berkali-kali "talk to the hand la bai "
Hhahaha tiada kene mengena dengan tuan umah tau saja nak tahu pendapat korang (:
sedikit ucapan: i promise someday u'll regret losing me. And u'll think back and say "damn ...that girl realii did love me ??...

Tuesday, October 20, 2009

Real friends

Real friends have a special place in their hearts for each other and will defend and protect each other.
Real friends listen to each other and give good advice
Real friends will keep promises they make to you.
Real friends will always tell you the truth.
Real friends will laugh "with" you and not "at you" when you make a fool of yourself.
Real friends will go out of their way to help each other and do nice things for each other and never expect anything in return.
Real friends forgive each other and never stay angry.
Real friends quickly forget whatever was wrong.
Real friends never say anything bad about each other.
So i really appriciate that,anda! adalah kawan sejati ku
hehehe thnks being a good frenz ever !
Alwys ada time aku susah dan senang
Alwys ada time aku memerlukan teman berbual
&
walaopun kite x contact or what u are still in my heart
siapa anda? tepok dada ade tak bunyi ? hahahaha
hargailah teman kamuuuuu hohoho
pssst i love u :) Do u love me too????

Monday, October 19, 2009

Umah dibuka :)

Lokasi klang , tuan rumah Tuan tarhizi nama anak die izzati hahaa
Nama ibu tak sempat nak tanye hehehe
Katanya title open house kan harus tepek gambo makanan dulu
Tatapi ada satu jela sebab tak kose nak amek yang lain
Eyh bukan tak kose la tapi dah habes hahaha
Sedeh gilak nak sate nak sate hahaha
Padahal da muak kot ngn sate ni
open house ni start kol 4 tapi aku n izan sampai 8.30 kot hahaa
Sangatt mencabar kot nak g umah dindeng sorang ni sampai sesat2
Dengan berkat kesabaran selamat sampai
Dengan muke berkilat fuhhhhhhh panas panas
Dah makan ape lagi start la sesi photoshoot hahaha
Lupekan la sesape yang memandang harus menebeng amek gambo sebagai kenangan
Me n aja lama da kot tak jumpa last masa kitorang tdo sesame dulu
Ceronoks jumpe aja!
Bersama tuan tanah hahaha izzati anak pak tarhizi
Budak ni sentap aku takmo datang tapi sebab malas tgk die sentap!
sebagai kekandang beliau, Datangla jugak mengharungi lautan api hahaha tak menahan
oh taknak kawan 44 hari ea, berani lah tumbok sampai cincang !
Both currently not available hahaha tak menahan
Tu saje kesimpulannye thnxla pada izzati menjemput sayep datang umah terbuka anda
Thnx pada ibu dan abah zati sebab susah2 bgatau jalan nk sampai umah
muahxxxxxxxxxxxxx
zaty, akk amek gambo kat fb ko hahaha halal ea

Tuesday, October 13, 2009

hari sihat sedunia


jagala kesihatan anda hehee
Weekend yang sangat padat dengan aktiviti penat giler
Sabtu tu telah sepakat nak pergi jogging ngn gym sekali
Bangun pon awal semangat nak bersukan hohoho
Yelah kan sekarang kan banyak open house walaopon aku tak bape na pergi
Tapi badan semakin berat rasenye huhuhu
So marila bersenam buang kalori yang tersimpan dan menepu hahahaha
Eyh, ni nak jogging ke bergambo? hahaha
sile fokus pada kasut sayep hikhik
Cam tak sesuai kai kasut tu berjogging ngan bergym kasut takdo =(
heee rasa ringan gak la badan pas excercise
Berat korang dah bertambah ke berkurang ea? heeee

Monday, October 12, 2009

mood rajen :)

hye hye korang
Rupe blog ni dah bertukar tapi bagi aku tak lawa langsung
Hahahaha
Yang lama pulak aku rasa macam nak muntah tgk!
Bosan giler da nak berbelogging niehhh :(
Rasa nak quite tapi nanty bosan lak blog takda
Hoho tapi tidak la daku sama sekali nak delete
Sayang pulak kat belog tercinte ini
Ok blog ni masih dalam pengubahsuaian lagi
Heeee PEACE!
Takda sesape nak tolong???

Friday, October 9, 2009

Ayam penyet ! Ayam penyet!

Ayam penyet Ayam penyet mari mari hehee
Dah macam penjual ayam penyet lak aku :P
dah 2 kali makan ayam penyet takdelah ngidam pon
Saje nak bagi 2 orang minah terencat atas tu makan dan merasa hee
Ayam penyet yang sedap huhu bagi aku memang sedap la
Ke korang tak percaya? sila pergi sane kot rasa hehe
Tapi tak dapat la kot lawan yang kat sarawak sanun
Kotlah hahahaha
Sos yang bersepah atas meja
we all keturunan kuat makan pedas hohoho
Pedas baru careeee kot betol tak penggemar kepedasan?????
Hehehee orang lain makan gune sudu aku gune tangan suda
Baru rasa kenikmatan berlipat kali ganda kan kan kan
Tu pon nak kecoh ea hahahaha aku punye sukela !!!!!!!!!
Ade sape2 ngidam nak makan ayam penyet ni?
Silela ke the curve ehehee aku tau kat sane jek
Selamat mencubaaaaaaaaaa heee

Tuesday, October 6, 2009

Meet honey :)

Salam korang huhu tuan umah skng tidak sihat demam n alergic
Tetibe jek demam semalam adehhhh demam rindu agaknye (:
ok mggu lepas aku ade date ngan my gf adik kesayangan jugak,sape lagi kalau bukan izza
Bz manjang budak ni nak jumpa aku pon cam x sempat
Nasib jadik jumpe kalau tak memang majuk 60 hari hahaha
Demi dia aku amik hal day, then jumpa die kat balakong baik x ai :D
Dia ajak g the mines, ingat apelah kan rupenye nak massage
Aku lak cam malas nak massage ni so tugas aku adalah menunggu dengan sabar hahaha
Tetibe rasa malas nk tggu heee then decide g cuci rambut potong hujung2 sekali
kat depan tempat tu jek,so g je ah total sume dalam Rm 38
Amoi yang cuci rambut aku ni memang frendly n sweet cangat
Siap kutuk2 orang hahaha dapat dosa lak aku mendengar itu sume
This is my adik kesayangan! amoi tu kate muke we all sama
Dia tanye kitorang ni adik beradik ke? hahaha
So aku iyekan aje, die tanye sape adik sape kakak?
Aku pon kate teke la sendiri huhu
^_______^
Pssstt dear! mish u so much cm biasa nak cakap u alwys in my heart
hahaha we all bukan semacam okeh! true frenz memang la sayang ye x?
yang lain pon aku sayang sama rata takda pilih kasih wakakkaa
Sape kah mereka ngehhh

Friday, October 2, 2009

Blackout ! hehe

Tengah sedap-sedap mandi buih tetibe lampu padam
Apelagi menjerit macam pontianak aku hahaaa
hampeh tol terkejut dibuatnya upenye blackout daaaaaa
Nasib da nak settle mandi kalau tak ? lu pikirla sendiri hehehe
Aku berdua jek ngan my mom
Beromantika la kami dengan lilin hahaa
Aku pandang muke die, die pandang muka aku
Pastu gelak2 cam syaiton ehh aku la yang gelak cam tu ngeee
Mommy ni lawak aaaa hahhaa luv u so much!
Dalam sejam lebeh dalam kepanasan baru ada balik
Terus bukak tv tgk cite hantu pulak!
"Gundorowo" hahaha bahasa jawa kan
Bak kate adik tiri hantu bulu ngahahahha
So korang pk la aku tdo pasang lampu ke tutup lampu hihiihi

Thursday, October 1, 2009

Kad raya pertama!

hehe tahun ni daku tak banyak dapat kad raya ah
Samada aku dah dilupakan atau memang sekarang dah tak main kad raya
Aku rasa aku da dilupakan ah hahaha
How comeeee cobcob, Tapi takpa dikala kesedihan daku menerima kad raya gak!
heee from klang mali lor cape agy kalau bukan adik tiris we all
Si budak yang selalu kate die comel,memang comel (amik hati ) (:
hahaha dia ni memang suka carik gaduh tak bagi duet raya kang! tetibe
Korang nak bace? eyh cannot hahaha rahsia umah tangga hahaa
Cute doh tulisan ko zati busuk! hahaha
Terharu ai bace walupon takda kate2 terharu
Tapi aku nak gak terharu gagaga
Yesh dapat duet raya! hahaha see die sangat kejam kan uolss
tak ikhlas bagi duet raya malah memuji daku yang muda ini kah4
leh simpan wat khazanah dimasa depan ni
Paper pon thnx kat adik tiri sebab kasi kad raya ni
Pembalasan diwaktu kite dating nanti eh hahaha
Muahxxxxxxxxxx sambut cepat!
Eh jap sebenarnya kawan2 aku kata ada bagi kad tapi tak sampai
Samada korang salah alamat atau posman salah kasi umah
Huaaaaaaa camna nak buat nih?