Thursday, December 31, 2009

Selamat datang 2010!

Ramai yang wish happy new year ni, so den pon nak gaks! hehe Esok adalah new year yeayyyy! horay!!! sudah sampai ke tahun 2010 Tapi yang paling tak suka BEST!!! umur kita sudah bertambah ke angka satu lagi. selamat datang umur ku yang baru. Esok sudah 25 tahun. Takpe belom tepat2 lagi hehhe bulan jun nanti genap la 25 tahun. Masih muda remaja lagi kan? hahahaampeh.

Apa azam korang? kalau ada rezeki aku nak buat bisness kecik2 jek. yang penting ada cita-cita kan?laen-laen nak tuka kereta. Ni entahla tak tahu lagi. Kalau takda rezeki tahun ni, bawakla ke tahun depan hehe. KAwen? Rasanye bukan tahun ni hahahaha.. Tu azam tahun-tahun laen.

Apa lagi entah aku nak bebel kat sini. Tahun 2009 ni banyak gila kenangan pahit manis dalam life aku. Manis,masam , pahit suma ada. Sume tu adalah takdir aku terima dengan hati yang terbuka. So sekarang tak payah nak pandang belakang lagi. Teruskan hidup! yeyyy happy new year guysss!!

p/s Kepada adik2 tiris ku, esok kite bermusahaqoh k.. kah3

Movie time

hai korang, sehat ? da makan? da mandi?belom makan? meh aku lanja makan 1901!. Ok semua sudah mengetahui eceh, aku suka tengok wayang . So ni aku nak wat review sikit cite2 yang aku tengok. AVATAR

Cita ni lama dah aku tengok baru nak update. Oh man, Cite ni sangat mengujakan sampai terangkat-angkat montot ok. 3 D sangat superb, beautiful sangat. Jalan cerita yang best. Dulu masa cite ni lom kuar, aku cakap eleh tah pape tah cite ni. Sekali aku silap, sangat best!!!! Aku ingat nak tengok I MAX . Lagi gempak babe hiks... AVATAR i give 10 star nokssss :) ngeh, tetibe suda kua gamba kaki berbulu, sapa ni sapa? ahahaha Malam tadi tengok muvie jugek bersama orang kecintaan. Yang ada bulu2 tu tentula dia bukan aku taw! HAHA.

SHERLOCK HOLMES Haha! Cite ni cool jek tengok pelakon utama die tu, Walaupon jalan cte mula2 cam lembab sikit tapi bestla. Lawak je holmes tu, tapi dia memang power ada kuasa. Cite ni pasal detective zaman dulu2. Tetibe aku da tak tahu nak taip apa dah HAHA, sesapa yang tak tengok pergila sendiri yer. Baru anda dapat menilai sendiri. i give 8 star.

oh lagi satu kenapa kat alamanda panggung die sangat sejuk gila vavi! Tak tahan okey, sampai aku berbalut2 cam buah nangka dah, Nasib ada sayang leh panas2 kan diri ahahahahakss....

Wednesday, December 30, 2009

Misi gua adalah berdiet

yaw lagi sehari nak new year cepat betul masa berlalu. Dan yang penting umo ku semakin mude hukhukhuk Salah satu azam aku untuk 2010 adalah ingin menurunkan berat badan hehhhssss. Kerana berat aku da naek mendadak cam badak!. tak suka tak suka tak suka. so agak2 adakah aku berjaya sama-sama nantikan la yo HAHA. Ada sape-sape same azam dengan aku tak? meh kite same-same USAHA haha. LUNCH aku hanya jambu pak ucu eh pak ucu ke pak abu entahla makan satu pon da kenyang apekah???? vavavavavva USAHA TANGGA KEJAYAAN TAK GITU ??? hikssss

p/s : Kat umah dah hijau ofis pon nak jugek hijauuu ^_O

Tuesday, December 29, 2009

Ting tong Toink toink

Today aku sangat penat, sebab semalam aku melepak kat mapley sampai kul 3 PAGI!!!. Sangat gila okeh, kalau tak keje takpela tapi time keje plak wat perangai camni. Apakah aku ni suka sangat lepak mamak, entahla kalau kua jalan-jalan. Mesti carik mamak kahkah, Agaknye kene jampi serapah ketik dorang tak euwwwwwww.

sekarang ni pon aku tengah lalok bukan sebab benda2 haram okeh, Kemengantokkan aku sudah membuat kepala aku sewel dan ting tong tapi tak tahula kenapa aku boleh update lagi dikala kepala aku dalam kesewelan har har okla sebelum perkara bukan2 aku taip baek aku blah, tapi sebelum tu saja nak jaja muka suci aku tu. hahahahaaktuihsss. selamat malam korang meh kiss sikit muahssssssssss .

Thursday, December 24, 2009

Koleksi


Wow! Heh..nampak cam tak tekejut je. I guess lagi banyak dari apa yang ada.
i admit adalah seorang kaki wayang. Im sure lebih puas bila tengok depan screen yang besar tu. Yang ni sebahgian encik kekasih simpan untuk buat pekasam koleksi.
Dulu hobi aku adalah mengumpul segala tiket2 wayang yang aku dah tengok.


Tapi sekarang dah malas pulak berselerak tah kemana hhiahia.
Time aku kenal dengan encik anan kitorang memang always tengok wayang.
Bak kata dia sejak kenal aku, dia sudah jadi kaki wayang jugak heeeeeeeeee.
Kalau simpan dalam albm ni pun best gak kan.
leh tunjuk kat anak cucu cicit kite kan dear.Tetiba rasa nak kawen hahahaak gatai di situ . Korang pon ada ke spesis cam aku suke simpan tiket wayang?



muka tak siap sila jangan histeria lepas nie, saja jek nak menempel. what to do salah satu hobi jugak hahaha. kalo korang perasan aku cube nak curlkan rambut (nampak tak), buat sendiri jek.
Terkial tangan nak buat. Last2 terkene pipi . Panas nyah! adoi so ngadu2 kat dia
bleh plak dia gelak kan kita shitsss :P Bunyi cam gedik hahahahampehs
p/s : tonite wacthing "AVATAR" with encik muhammad afnan yeeeeaaaa :P

Sweethoney wishes

"friendship isn't how you forget
But how you forgive
Not how You see but how you feel
Not how you let go but how you hold on"

Yesterday befday my lovely friends. Darl sorry terlambat aku nak buat entry befday ko.Bukan sebab aku tak nak buat tapi aku bz sikit semalam. Hope ko tak marah atau kecik hati ye hehe. I Wish u alwys happy in ur life n what u do. You still my best friend ever, also my best gf !.

Happy befday "23" my dear sweethoney . love you la :)

Tuesday, December 22, 2009

Makan sampai menjilat jari

Dimulakan dengan bismillah. Ada sapa-sapa yang suka makan cucuk-cucuk ni tak? Cepat bagitahu, sapa suka? cepat cakap suka. kalau tak kene siku hAhA suka-suka jek nak siku orang. Ni salah satu makanan kegemaran encik sayang aku. Aku pon suka jugak kuah die mabeles. Yang paling aku sangat suka adalah wantan kaler hijau tapi semalam takda :( Sedap gile wehs. Lokasi cucuk ni kat downtown mana lagi :P Air soda untuk saya, Oren untuk awak :) ngehhhhh. Cube kire berape cucuk kitorang makan? Sapa tahu die memang cantek :] Semalam time kitorang shopping kat downtown, orang tak ramai, sangat best. Dan daku telah merembat dua kasut crocs HAHA. Bukan ori la tapi i loike:P

p/s: yeyy berjaya gak merajinkan diri untuk update!

Thursday, December 17, 2009

Addicted again

Argh Arghhh tekanan sudah menghampiri!kenapa pulak dengan aku ni ea korang. Biasala hujung-hujung tahun preasure melampau2 ko. Adeh dengan keja menimbun, dengan masalah peribadi lagi tekanan betul lah! =(

semalam tengah kemas2 meja ternampak lak cerita FULLHOUSE so saja la bukak, last2 melekat sampi abes aku tengok hahahaa btw, cite ni salah satu my fav sebab ada rain n song hye kyo, sangat comel la dorang ni.

Dulu time cite ni tengah melatups, cepat2 pergi kedai dvd cari cite ni, semangat kan ulos HEHE. Memang semangat, harga takdala mahal sangat RM100 ke bawah. Skng ni aku hanya ada 3 koleksi saja. kalau korang macam rasa membazir jek nak membeli bley tengok on9. KLIK HERE! banyak cite best2, sapa2 yang suka cite korea la. Kalau tak suka tak payah gatal2 ko nakk klik.

p/s : lepas ni melayan my girl pulak walopon da sejuta kali aku tengok hehhh

Wednesday, December 16, 2009

Confiuse !

Pelik tapi benar,ewah ayat nak best jek sejak akhir-akhir ni. Aku mendapati malam tido ku sudah tidak enak lagi.

Tak dela gangguan yang bukan-bukan cume semalam lepas on9 dalam pukul 1 pagi.Naik bilik terus je tutup lampu, ok iklan sekejap aku ada habit yang susah nak buang. If aku tengok cite seram ke, pk bukan-bukan ke mesti tdo pasang lampu HEHE. Ada sedikit penakut dalam hidup aku ni, rasa semua cam tu kot so takda pelik hiewwwww

ok continue, lepas da tutup lampu cam biasala terus membungkang dan bermimpi then, aku terjaga pukul 4 lebeh sebab aku rasa macam da pagi sebab macam terangla kan. Rupa-rupanye lampu terpasang! terus tutup pastu sambung tdo balik. Bila bangun pagi tu, mula la aku terpinga-pinga eh aku da tutup lampu la malam tadi. eh betulla aku da tutup,sapa pulak yang bukak pelik dohhhh. Serius aku da tutup hemmm entah tapi aku yakin da tutup ahahahaa. So malas dah aku nak pk, buat bodoh jela anggap jela aku tak tutup kah8

so malam tadi dengan jayanya aku tdo dengan sengaja aku memasang lampu. sebab nak tengok ada tak lampu tertutup, mana tahu ada nak main2kan aku ke hahaa. Eh kau ni makcik jadi betol2 tahula ahhahha..tu jela cite pelik aku, ada lagi sebenanye malas nak cite nanti korang kate aku gila padahal memang aku da gile hahahaa

*bawah mate bengkak dan hitam adey xsuke!*

babai

Monday, December 14, 2009

Aku seorang blogger tak tegar

ha tajuk kemain, Hari ni aku rajin menjelajah blog ke blog. Dan aku da jumpa blog2 yang aku suka baca, ada yang kene hentam kene kutuk saba jela.. Tu la bila da femes sume nak ngutuk jeles kot. Bagi aku buang masa jek nak gaduh2, buat blog hanya nak enjoy tapi sudah menjadi medan peperangan wahhhh heheh. BtW, Sejak aku menceburi dalam bidang blogging (haha cam kelako jek ayat) aku rasa aku takdala dihentam ngan teruk sebab aku tau aku tak femes macam korang, Syukur2 :) Tapi ada la jugak kene se DAS dua, bila kata aku macam ni macam tu, sedeh jugak mula-mula. But aku just ignore kan lama-lama diamla dia . watper nak layan kerenah manusia yang ada hasat dengki ni.. Kalau boleh aku nak tahu sape manusia yang bertopeng ni hermmm Musuh ni kita sendiri tak tahu sape, kadang-kadang orang yang terapat dengan kita tula api yang kita tak sedar. so carefully people, rambut sama hitam hati kaler laen-laen..Ada tak yang terasa??? maaf! agagagaga .

P/S: Aku taknak blog aku terlalu femes, sebab aku sendiri taknak!! bajet jek pang!!! HAHA! peace no war !!!

Sunday, December 13, 2009

Hari ni besday JENAB

Hari ni befday kekasih gelap aku aka adik tiris jugak HAHAHAHA
Hari ni dia layak la dapat angka 16 ni
Diala budak yang paling sengal dan gila di dunia ni hahaha

Tak leh nak kata tua sebab dia muda la dari aku hahaampehs
Happy befday to u
Happy befday to u
Happy befday to u
Happy befday to u IZZATI AHMAD TARHIZI!!!!

to jenabs:thnx be a good frens, begitu juga adik tiris yang berjaya dan yang paling penting kita adala geng yang comel sengal di abad ni muahssssssssssssssssssss (Sila sambut)
Luv u lah lalalala

Friday, December 11, 2009

Twilight new moon :)

holla! heee seminggu juga tak update apa masalah anda yer
Anda tu bermaksud akula ye tuan dan puan2
Semangat nak updater tu suam2 kuku jari jek
oh btw hari ni selangor cuti hehhh indah betul bangun lambat auwwww
ok ni cerita rabu malam aku n kekasih tersayang telah menonton twilight
Dapat jugak tengok walaupon midnite, aku tak amek kesah janji dapat TENGOK!
Dari mula aku ternganga jek mulut ni tak tau kenapa samada melihat wajah hero atau wajah jacob hahahaha
Adakah aku menonton twilight kerana hero nye sahaja dan tidak mempedulikan wajah kekasih ku disebelah ahahhahaa sorry dear u tetap sweet dijiwa ku lalalala
Semua yang dah tengok kata cite ni tak best berbanding yang first dulu
Hade aku kesah, Memang yang kedua ni agak kebosanan sikit

Sikit jek tak banyak pon tapi aku tetap suka sampai nak nanges2 dalam wayang tapi kesangapan mengatasi segalanya hahahaha tu la payah tengok midnite memang mengantok gile babeng nasib aku tak tertdo weh, pukol 3 pagi baru abes heeeeww

Bukan sebab citer tu bosan tapi aku yang tak tahan tapi aku tahan kan jugak sampai abes dan yang aku tak suka ending seperti itu damn!
Ok yang penting tak sabar nak tengok yang seterusnye hoho

ok sekian laporan daripada kus

Monday, December 7, 2009

Hot betol dia ni

Mggu lepas punye cite baru nak update, Gila pemalas saodah ni saadom betol!. Btw hero movie ni iaitu encik hujan (RAIN) sangat superb hensem, body auwmmmm auwmmmmmmmmm hahaha gatal disitu
pada mulanya nak tgk new moon tapi penuh sesajo:(( hahahampehhhs
Jadi mari kita tengok cerita yang tak penuh(iklan jap! rasa-rasa sekarang mesti dah tak penuh kan???)
ok continue, serius kegelian melanda kerana darah terpecik-pecik (memang asyik tutup mata jek)
Banyak gila darah, haihhhh pening dibuatnya tapi bab-bab aksi memang best kot
Korang tak pecaya? Sila la tengok sendiri
Tak reti nak explain,bagi aku memang berbaloi-baloi. Pendapat orang kan berbeza. I give 3 + 1 star, 1 tu untuk hero dia yang hensem dan sepet lalala

pssssst/ Bila jiwa suam-suam kuku kaki ni kan, update pon da tak teratur. lantak la labu janji den update agagagaga...next entry, entry yang terlatest la yo

Sunday, December 6, 2009

Tajuk takda

cuba anda teka dimana kah tempat ini
:)
Tired la! wanna sleep rite now. Hope tomorrow will b fine hmmmm nite people

Friday, December 4, 2009

ketagihan yang tak kronik

Sekarang ni tengah seronoks dengan ikan hahahaha
Ni la satu-satunya game yang aku maen kat facebook hiiii tak mencabar heh?
Comel la ikan-ikan ni buat aku semakin sayang,nama jek sayang pastu kene jual ahhaha
Siap ada bola lagi HAHA! hope dorang enjoyla sebelom kene jual
Psssssssssssst aku da delete shoutbox, buat sementara waktu.Kalau rasa dah ok baru aku letak yang baru.
Kalau ada sape2 yang nak bertegur sapa bagi jek kat komen ni, Aku mesti nampak dan perasan akan kewujudan korang agaggaga

Wednesday, December 2, 2009

kegemaran ku

Apa lagu fav korang ea?
Aku ada banyak tapi aku suka sume lagu taylor swift dan semua yang ada taylor swift aku suka!
Sangat menggilai dia kerana suara dia superb muka dia cantik
Badan dia kurus perfect woman i guess! huhu
Lagu2 yang tak jemu dan selalu ulang denga
-Love story -
- Your not sorry -
- Two better than one -
- Fifteen -
- u belong with me -
- crazier -
- Breathe -
psssstt plus jiwa agak sedikit mengacau so lagu pon nak jiwang saje hakhakhak ..miss my bubu so damn much sobsobsob :(((

Tuesday, December 1, 2009

Sudah cash out

Pagi-pagi dah buat kerja yang leh membengangkan diri sendiri
sebenarnya nak klik tempat laen tapi sudah terklik pada cash earning ahahaha
Ikut hati nak kumpul lagi, tapi mesti berjanggut kan nak up hummm
Al maklumla aku ni ada sedikit pemalas nak update ngeh
So redha sajela hehehe tunggu jela cek sampai kat umah rezeki ni babe alhamdulillah !
So sudah zero ahhahahhaa sedeh :(
Takpe-takpe kita berblogging bukan kerana wang semata hahahaha
Btw, lately ni ramai yang suka cakap klik nufnang bagai ni
So saya nak ucapkan terima kasih pada yang sudi klik iklan dalam belog ni k
Tanpa anda siapala saya hahahaa boleh?
pssssttt thnx to nuffnang :)