Monday, June 28, 2010

Makan-makan @ flaming steamboat sunway

selamat petang, Entry kali jugak pasal makanan .sape2 yang puasa tu harap maaf tau.
Lokasi tempat makan ni kat sunway sebelah sunway piramid, my lovely frenz (izan) yang reserv dia la yang buat sumenya,aku tau makan je. Lagipon lama tak jumpa dia sangat rindu ok. we oll makan kat flamingo stimbot buffet RM 20.90 seorang. Boleh makan sampai muntah.
ni yang sempat aku snap,bhgian fishball yang macam2 bentuk dan rupa. Comel kot!
coklat batang pon ada.eh aku maen taram jek hihi pe nama pon aku tak tahu.mashmelow pon ada. tapi tidak la sempat nak makan sebab makanan over gila banyaknye so next time kite try lagik ek. segala mak nenek kuah yang ada pilih dan amek sahajo ngertik?
ni yang aku amek , aku makan hotdog dengan banyaknye yang laen kuis-kuis je.
smile, makan sambil senyum-senyum tengok kecomelan fish ball ke ape tah, haha. comel kan kan kan.:D
ade bagi dua kuah tomyam dan sup
makan time sotong tau kat dalam ni sangat yummmy...(sambil menelan air liur)
dan yang paling tangkap leleh weh, KETAM weee sangat sedap n sweet aku jek ngadap izan amek satu jek takut luka kat mulut katanye hahahahaha.
and 4 desert aiskerim, ni izan yang tolong amekkan perut aku dah ketat seketatnye. sebab petang tu dah makan nasik kahkah,lenkali kosongkan perut kalau nak makan buffet cam gini tak gituewwww.
thnks syg belanja aku makan agaknye 4 my befday kot. And yang paling penting ko tak penah lupa nak kasi aku present setiap tahun. :( tenkius.
p/s:sape-sape nak g makan stimbot sila terjah sunway lagi sedap dari johnys hek hek (:

Wednesday, June 23, 2010

Penang village

selamat hari rabu, haih semakin lama semakin malas nak update semakin lama semakin takda semangat nak berbelogging why ha? haha. takpe2 sekali da menaip ni harus abiskan sampai noktah terakhir hek hek.
Ari tu kan, pergi lunch kat penang village kat alamanda. saja nak try kat sini restoren nye cam cantek jek,hoho.
antara-antara menu yang we oll makan
ni kuew tiaw sup hmmmm tak sedap pon nasib ade cili potong yg aku order kalau tak sure tak
sedap but sesuai untuk orang diet hehe.
honeydiew juices..melatup rasa honeydiew la haha.
nasi goreng kampung, yang ni aku tak paham apa yang kampungye pon tak tahu huhu. Telur tu memang keras baling dinding mesti kene muka kaw balik adoiyai....failed!
bandung selasih sedap!
charkuew tiaw yg kering eh kalau char kuew tiaw die basah? kan haha entah tetibe lost lak...bhahaha...
total sume makan kat atas RM 56.00 huhu,better makan kat kedai laen lagi puas (:

Wednesday, June 16, 2010

Tako-tako

Dulu2 aku tak suka makan benda pelik2 ni, tapi bila dah rasa amek ko sodap ah. Ada sape2 yang suka tako-tako tak angakt tangan heh..

Wednesday, June 9, 2010

Lagenda budak setan

jiwa, meruntun perasaan, mengundang ceria segala suka duka terhimpun di sini. adakah senyuman yang tercipta atau airmata kesudahannya? hanya Tuhan yang menentukan segalanya. . . Lebih satu dekad Kasyah mencipta cinta. Dari lelaki yang tak pernah kenal erti kasih sayang. . . dia menjadi pencinta agung. Dia tabah mengharungi apa saja. . . demi sumpahnya mencintai ayu sehingga ke akhir hayat. Setulus manakah agaknya cinta seorang lelaki yang pernah dilabelkan sebagai budak setan kerana kenakalannya di zaman persekolahan? Namun, berjayakah dia menyunting Ayu menjadi permaisurinya? Akan bahagiakah dia? Mampukah dibuktikan pada dunia. . . cinta adalah segala-galanya! Cuma Ayu yang punyai jawapan itu. Dan, Allah sebagai penentu! Dan, siapakah pula Katerina?

Kat mana ek nak carik novel ni? Aku tak abes pon bace novel ni dulu2, skng aku dok mencarik novel ni tapi tak jumpa..Bace novel lagi feel tau,aku ni kalau bace novel cintan2 ni kompem kuaq ayaq mata bhahaha. Korang ada tak nak pinjam boleh? please!!!!

Movie lagenda budak setan ok,touching, tak mengecewakan sangat atau menhampakan sangat .Dalam cite ni lisa surihani kurus kering kan? haha. tetbe dah cite pasal badan dia, aku sendiri tak tahu nak komen ape pasal movie ni. Sebab ramai yang cakap cite ni tak best. Pendapat laen2,duit pon lain2 bhahaha..tepuk dada tanyela hati ! For me still tak merugikan duit saya. heh

OSt cite ni pon tangkap leleh kot, kalau putus cinta ni mesti touching kaw2 kan?sobsobsob

Monday, June 7, 2010

07 june hari lahir saya lah!

Hye guys happy monday! today adalah hari kelahiran saya yang ke tettt nak jugak rhsia padahal dah terang2 kat atas tu haha. First sekali saya nk ucapkan thnx banyak2 yang ingat befday saya hari ni. Espeacially my sayang , my sibling,my mommy,izza,zaty,aja,dan sume la yg wish.kalau tak mention tu jangan marah ya saya kelupaan ahaha boleh? Btw thank you for all of the birthday wishes, they're really nice... HAPPY BIRTHDAY TO ME YEYYY!!
to jenab thnx 4 ur speacial entry . U ni selalu buat i tacing tau sobsob haha.

The secret of staying young is to live honestly, eat slowly, and lie about your age! ^___^

Friday, June 4, 2010

Lunch with sayangkuh =D

sudah sekian lama aku mengidam mee kari akhirnye tercapai gak makan bhahaha, mana tak nye uolss kat sini tiap kali nak makan asek abes jek. Tak de rejeki la kot tapi dapat jugak mak makan noks haha. Slurp2 puas hati dapat makan heh. Pepsi float sedap lah,ni yang nak ngidam lagi ni haha. Cmanela tak gomok ! sobsob

peneman saya makan adala beliau, thnx sudi layan kerenah saya tau . Kaw selalau kene bebel haha maaf saiyang...hikhik.. p/s: eh2 korang dah makan ke;p

Wednesday, June 2, 2010

sayang gila kat kau....

hello. Selamat hari rabu cepat jek kan masa berlalu dah masuk bulan 6, banyak benda belum tercapai untuk tahun ni why is time going so fast sobsob. Hahaha dah tetiba nak sedih pulak.
shomelnye siap nampak nenen lagi tutup mata anda hikhik, this is my new kitty. cute gila okey rasa cam nak penyek-penyek muka dia tau. Everyday selalu kiss edong dia n cakap ' i love u syg' haha dah macam baby sendirik pulak dibuatnya. wht can i do, i really love my cat. how about you guys? suka kucing tak? bolehla kite geng kaceng-kaceng haha.

love this picture, sweet:)

Tuesday, June 1, 2010

i-city =)

Finally sampai jugak hasrat nak tengok lampu2 kat i-city . Yelah kan suma dok cita pasal i-city i pun nak gak tengok. hehe its cool rite? Sorryla kalau gambar tak cantik used camera hp ja haha. Tapi real nye sumpah cantik.

kalerfull. love it :D