Tuesday, July 27, 2010

Nasi kerabu (:

nasi kerabu kah ini, hemm hampa jugak takda kaler biru. saya nak kaler biru-biru tapi takda n tak perasan pulak die letak nasi putih. hmmm geram!
HAHA! geram-geram pon licin noks, sedap gila la ayam panggang dan daging salai itu, omg sedap sampai licin gua telan hihihi..
Selamat berpuasa korang,jom maraton ganti puasa (:

Tuesday, July 20, 2010

i love snorkeling

sorry guys lmbt nk buat sambungan, hari kedua tak banyak wat pape,just mandi laut sampai hitam haha. Hari ketiga kat sane banyak sket aktiviti. Time untuk snorkling yeyy. Yang pakej memang ada sekali snorkling tapi ada la sorang pakcik sangat baek die ajak kitoang join die dengan dengan orang yang dia nak bawak pergi snorkling . Pakcik ni agak frendly la, ayat die memang tak kan aku lupala "saya ni cepat kesian kat orang" gagagaga,
Takpe kami join jek sebab ramai2 sangat syiok hehe.
bersedia nak gerak g snorkling dalam kul 10, ada tiga tempat nak pergi
naik dua bot,family ni sangat frendly so takdala segan sangat. sewa jaket, gogle dalam 10
hengget jek.
ni secondtime aku snorkling, agak tak sabar2 jugaklah haha. Tapi masa pergi tempat first tu adala menda tak best jadik. huh, sangat menakutkan but alhamdulillah sume selamat. haha cuak gila doh.
Pastu tengok cuaca tak berapa ok kat tempat first tu kitorang cari tempat yang agak tenang la nak snorkling ni. so tempat yg second ni ok n selamat. seronok tau snorkling ni boleh tengok coral dalam laut. ikan banyak gila kadang takut gak die gigit tapi ikan2 ni baik.:P
HAHA! ada la sorang tu tak berani nak turun so die jela yang amekkan pic kitorang isk rugi betol. Yang penting ada keberanian nak mencuba takkan lemas la janji ada jaket . tak reti berenang pon tak de hal haha.
After dah puas snork kat sini (tak puas act) terus gerak g marine park snorkling kat situ plak. sana banyak ikan besau-besau.
Dalam tau tak haha, ikan gila besa takot kene gigit jek. Time ni kepala agak peningla sebab banyak sangat minum air masin huhuhu....korang tau tak ape yang aku pk time snorkling? Aku pk shark je hahahaa. sengal kan ....
Dalam kul 2 tu dah gerak balik dah, huh tak puas la..sebab rasa cam kejap jek. Dulu time kat pulau kapas puas sikit hmmm...
bila tak puas buatla snorkling tepi2 pantai tu kahkah, ok what. Banyak gak ikan hahaha..snorkling punye snorkling hujan plak aiyoooo best gila mandi dalam hujan :D sampai rentung muka aku ni tapi sesekali hitam apela salahnye kan kan haha..
so tamatla cite pasal snorkling .. lepas2 ni last entry okeh tu pon kalau rajin ngahaha..
chow~

Thursday, July 15, 2010

pulau tioman part 2



okey ni sambungan kesah tioman part 2 hehe, lepas dah setelkan pasal bilik kitorang terus siap-siap nak g lunch,lunch free sebab sekali dalam pakej. Tapi kitorang dah siap2 pakai baju mandi dah sebab lepas makan terus nak terjun laut kahkah,masa maaa tak elok membazir heh...


lunch yang super duper sedap memng sedap gila,tak pasti samada sedap sangat atau perut yang lapau menggila sebab bila dah lapa sume sedap kan haha. tapi serius sedap bertambah-tambah makan, abes licin lauk hahahaha...yang ni hidangan untuk 4 orang dia buat hidang camtu saje..nice kan..cam kat rumah plak (:

lepas je berjemur ala2 mak saleh terus naek bilik , yang ni plak time aku snap time petang tu la. cantek kan? sangat romantik. dapat plak lepak time honeymoon lagila lomantik hahaha :p
rasa nak beli umah tepi laut la hiikhik...

ATTENTION ~
okey kawan-kawan sekalian ada yang tanye aku amek pakej ke? yup la sayang, aku amek under matta fair so dapat la kurang sikit2. Tahu tak apa itu MATTA FAIR kalau tak tahu sila google haha! so kalau korang nak jugek under matta fair tggu bulan lapan ni okeh?kalau nak terus call salang indah pon okeh jek..murah jek kat sane, kalau korang nak cuti hujung tahun ni takyahla sebab musim tengkujuh better amek next year dalam bulan 4 gitew. yang penting sebelum nak buat booking tu tanye dulu pasal cuaca tau kang naye ade mati lemas hehe...
p/s: ohye actually aku tak retila nak buat entry bersambung2 ni sebab aku tak suka hahaa, tapi disebabkn pic banyak terpaksa la buat part-part camni hopefully jangan ada yang bosang plak ek....
so bersambung okeh kahkah..:P

Wednesday, July 14, 2010

Pulau Tioman part 1

hello blogger miss u lah.! hari ni baru start masuk keje. lama gila kot cuti ni pon tak puas lagi ikutkan nak lagi sambung haha over betul. Aku stat cuti hari khmis jumaat aku da gerak g pulau tioman wuhuuu...G tioman naek bas kul 11.30 malam, sampai sana dalam kul 4.30 pagi. Kitorang naek feri kat mersing. Feri lak dalam kul 6.30 dah jalan. makan masa 2 jam ko nak sampai tioman sangat bosan dan montot dah naek kematu naseb la mengantok, tido jela dalam feri tu .
time dah sampai kat jeti tu perh excited noks haha, tengok laut hijau kebiru-biruan rasa nak melompat je masuk dalam laut tu .
misi mencari tempat check in bermula, kitorang sampai awal dalam kul 9 lebih gitu. Naseb boleh check in awal . kitorang stay kat salang indah tempat ni okeh makan sedap laut pon cantek so aku rekemen la korang datang sini. Dan budget kitorang pon okeh sorang dalam RM 258 termasuk feri tau,snorkling pon ada. Disediakan jugak breakfast lunch dan dinner siap ada bbq lagi. so murah tak?
ni la bilik kitorang dapat betul2 depan dengan laut ko, sangat syiok angin sepoi-sepoi bahasa ,klau nak lompat mandi terus pon boleh. hahaha...
so korang continue okeh..heh :D

Wednesday, July 7, 2010

kolam air panas sangat menyegarkan badan...


hey peeps! ni pestime aku mandi kat sini and pestime aku mandi air panas,selalu gune cerek je mandi terus haha.berlokasi kat hulu langat nak ke sungai congkak, Kolam air panas sungai serai. My bf yang paksa datang sini sebab aku mengalami sakit badan yang agak kronik (tipu)
memang excited gila nak g mandi tau,sebab tak penah datang sini. siap bawak shampoo,shower la opcozla kan kalau dah mandi-mandi mesti nak mandi2 balek kan. sekali nan ado takde maknenyewww hahaha.mandi pon kejap je sebab dah maghrib hehe.
syiok bangat wa cakap lu,even dia punyye sungai buruk tapi sangat best. bila masuk dalam air panas agak susah nak terima sebab panas ,bukanla sampai melecur badan tapi tak tahan panas ahaha. Ala-ala sauna la ni,boleh mengecutkan lemak katenyewwwwwwww. Ha best tak? jomla pergi lagi jom!!!
Pas aku naek kepala aku cam weng-weng sikitt orang kata pas mandi air panas agak pening sikit,ngantok pon ngntok jugak. lepas ni semnggu sekali kite mandi air panas bukan jauh pon. masuk dalam 3 hengget...
p/s:Thnx mr google sebab kasi curik pic kat atas,gamba lama kot sebab kat belah kanan tu ade gerai makan.

Friday, July 2, 2010

i love beach


tik tok tik tok, skng tengah menunggu ketibaan masa jek uolls. dengar cam jakun je ek dulik hape. Holiday ni kira holiday last untuk gadis2 bujang katenye. sebab kawan ku yang benama izan ingin mendirikan rumah dan tangga takut nanti da kawen takkan ada masa nak berpoye2 bersama-sama.hemm sedih la,yela before ni kitorang selalu pergi holiday sama-sama kemana2 je sama-sama,single same-same skng dah tak single sama-same sedih2 hahaha.tapi sebagai kawan aku gembire dapat jugak die kawen hahahha statement keji (gurau laling) . Ada sapa-sape ke nak tanye ai bila lagi?meh nak cubit auw...agagaga...
panjang lebar pulak kan, kali ni kitorang g pulau tioman haa best tak best tak? ada sape-sape yang penah pergi?
boleh la memerangkan kulit ala-ala beyonce lepas ni wakakakkaa.Jangan kulit terbakar sudah kang laki sendiri larik nengok muke rentung ngaaaa(: