Sunday, January 30, 2011

hello hello ...

hye dear blog. how are you? today is sunday tapi aku bangun awal. Aku tido pukul 4 sebab aku susah nak tdo.wadefaklah!... sekarang maybe sudah dapat penyakit susah nak tido dalam bahasa inggeris insomia...
.♥
"Some people who have insomnia may have trouble falling asleep. Other people may fall asleep easily but wake up too soon. Others may have trouble with both falling asleep and staying asleep. "
.♥
.♥
dah seminggu camni, even kepala aku sakit sebab tak cukup tdo tapi still ada kekuatan nak keluar berdatim heee itu pelik..sebab detim mest la ada energy keh keh keh okla..stop kat sini..

Tuesday, January 18, 2011

jonker walk, river cruise & umbai ikan bakar :)


Ni entry sambungan dari cuti cuti Melaka tu tau uols,tengah ada semangat nak update ni huhu.
Lepas je mandi manda tu, kitorang jalan-jalan kat jonker walk. Saje je mencuci mata takda apa yang special pon. MAjoriti yang berniaga kat sini adalah kaum cina, dan aku kurang pasti sama ada HALAL atau tidak, ada orang kata situ
cina baba halal. Ada sapa2 duk Melaka adakah anda tahu sila sharing dengan saya.
Lepas dah pusing satu tempat ni terus ke river cruise aku nak sangat naik kot haha. MAsuk dalam RM 10.oo, time ni tak ramai sebab dah malam. Excaited gile okay bahahhahaa. Siap dengan lagu2 tradisional Melaka memang seronot amat okeh…
with kesayangan sangat excaited haha jakun!
Okay la stgh jam jugak la pusing sungai, lepas abes naik rivers cruise ni perut automatik lapa pulak so dah alang-alang kat Melaka makan IKAN BAKAR LA KITA, wuhuuuuu nasib ada GPS senang dan pantas sampai ke destinasi yang ingn dituju, jom serang UMBAI..
ikan siakap,ketam,udang nasi lemak yummyyy! sedap hingga menjilat jari....!
itu jela story percutian seharian daku agagagaa. Even sekejap tapi fun sangat. Banyak lagi tempat nak pergi tapi masa sangat mencemburui kan ku sobsob.. okeh tu jek bye bye...

Monday, January 17, 2011

Tiga je ke?

Sekarang ada 3 benda kurang elok dah menjadi habit atau dalam erti lain kebiasaan . iaitu...

  1. Ketagihan pada coffee dulu lagi teruk tapi skng pon teruk. Kalau minum mesti susah nak tdo,pening kepala.

  1. susah tdo awal. Kaalau time tu aku minum coffe memang lagi la susah nak tdo. Tak minum pon susah jugak. Memang mata aku rabak la kan, hitam bawah mata.

  1. tdo mesti lampu terpasang sebab? Haha sebab takut what the heck! Lagi2 ari tu tgk cerita hantu lagila lampu sentiasa terpasang. Abesla bil melambung miahahahhaa..

ha ni la dia, sekarang pon dah hmmmmp sedapnye :(

so far ni la perkara yang aku nak kikis. Wish me luck ! HAHA

Sunday, January 9, 2011

The tourist angelina cantik gila!

Ehem ehem.
popcorn yang sedap. Kat alamanda dah tak sedapla mencik...
Kitorang tgk cerita ni, the tourist angelina uolsssssssssss aku adalah peminat dia. Cantek gegila okeh..cair secair nya..
Angelina jolie sangat cantik,seksi melatup, bibir seksi..auwww...tergoda~
Cerita ni okey bagi aku best dan jalan cerita dia ringan jek. Johny depp pon lawak even dia tak buat lawak tapi muka dia tu lawak lah haha.

Friday, January 7, 2011

short vacations.. Melaka oh melaka ~

Photobucket

Time cuti new year ari tu kan, aku telah ke melaka for short vacation
Actually plan nak ke melaka ni dah lama okay, dari tahun2 lepas haha!

Tak tahu nak start dari mana ni haih, ok ini adalah wonderland. Kalau tak silap dia bukak dalam bulan april tahun lepas kalau salah sorry. Time tu kan public holiday surela penuh sepenuhnya (padan la muka sapa suh pergi time ramai orang).

Tempat ni BESAU la jugak, penat la nak naik bukit bukanla tinggi mana pon tapi aku jek yang semput dasar banyak lemak.
Photobucket
Who with me? jeng jeng jeng...

Photobucket

Tak tahula aku nak cakap best ke tak, tapi bila dah naek benda mencabar ni rasa whooo terbaekla . Nampak tak bulatan hitam ni, Ni la paling aku takut sekali dah naik tangga kot. Boleh plak aku taknak. Takut siot tak tipu menjunam kot :|
Pakwe den dah gelak-gelak tgk aku takut semcam haha. Yang penting aku cube jugak okeh... Orang terlast sekaliiiiii....fuhhh scary.
continue.....

Tuesday, January 4, 2011

thank you nuffnang ;)

hoyeh hoyeh jom beli jajan HAHAHA!