Saturday, April 30, 2011

feel better

Hello .. lama tak online rindu.. Start ari rabu tu badan ni dah rasa something . Demam plus sakit tekak. Then asma pon menyusul. sangat sakit HANya ALLAH yang tahu kesakitan ni.. so korang yang sihat ni please jage kesihatan tu elok2..jaga makan jangan main bedal je like me HA HA :P

dan yang paling penting kita dah tahu siapa kawan sebenar time kita dlm kesulitan atau kesakitan...

Tuesday, April 26, 2011

Terima kasih kerana memberi

wah,teruja jugak tgk iklan . Blog yang segan mati tak mahu ni still jgk nufnang bersedekah iklan. ok la dari takde kan, ko ada? mestila lagi banyak,so marila bersyukur. ni entry untuk orang loser macam aku yang takde idea nak update blog ha ha...Sekian

Monday, April 25, 2011

i love you

“Life is like a rainbow. You need both the sun and the rain to make its colors appear.”

Thursday, April 21, 2011

Selamat hari kelahiran ♥

hello.. today is 21 april, and today is my baby besday hihkkk geli ke baby baby baby, jomnyanyi lagu baby ..You know you love me, I know you care. Just shout whenever, and I'll be there. You are my love, you are my heart. And we will never, ever, ever be apart.Like baby, baby, baby, no Like baby, baby, baby..nah lagu untuk awak:D
Actually banyak hal terjadi smlm, tapi biarla kitorang simpan kisah semalam haha. Yang penting suprise ku tak menjadi dan memang tidak pandai untuk membuat suprise. Last2 diri sendiri yang terkene suprise... Yang paling klakar dia sendiri tak ingat besday beliau hadoiiiiii....
takpela yang penting, kite tetap celebrate walaupun hanyala secara kecil kecilan. maaf darling kerana tidak dapat bagi yang sebaik mungkin eceh!:P
barbican perisa apple untuk dia, ni firstime aku minum..huhu
kebab lembu. haha...makan share2 je sebab kenyang ... nasib sedap...tak sempat nak beli kek bagai haha. takpe weekend saya beli okay:P
to dear: First time I met you was the day of your birthday and from that day till the present I have loved you & always prayed for you.Many More Happy Returns of the Day

Wednesday, April 20, 2011

jom bersenam :D

Lama gila tak pergi gym. Tapi yang paling lama adalah bersenam. korang dah berapa lama tak exercise? ha jangan nak menipuuuuuuuu...jom le kite same2 bersenam, boleh hindarkan dari penyakit obesiti dan sebagainya....
nampak kurus je peha tu tapi takde makne nyaaaaaaaaa...nampak bebenor nipunya kahkahkah..
buat dalam 30 minit pon da semput, cecite camne nak exercise lagi...adoi hampeh... tapi me lebih suke treadmil...
p/s: penat je bergym bagai afta tu pergi lepak mamak..kenape la sengal sangat ni haha...

Brunch...

Hello. Hari ni memang takde mood. nak bertwitter pon takda mood,berfacebook pon takde mood, hmmm tapi makan ada mood :P
hari ni BRUNCH terus, sebab tak sempat nak bfast pagi tadi. ALang2 baik terus lunch .... makanan diatas campur air sirap berjumlah RM7.00 mahal gila lah. pengsan...
comel tak stokin saya. sejuk okay kat sini, hmm nak tdo kejap ...ok bye.

Tuesday, April 19, 2011

Aktiviti Berbasikal :)

selamat datang ke taman botani putrajaya ..boleh jadi DUTA TAK? :D ni aktiviti ahad lepas. TIRED BUT AWESOME...(:

Actually kan, nak naik basikal yang ada bakul tu tapi tak amik .. Barula macam dekat korea tu kan hahaha...
lets go bebeh...
okay ni sangat nice suka la haha...
teringat time pergi dengan izza, kitorang dok berlari bila nampak satu bangunan tu ..ko ingat tak syg? ish rindula time dulu2 kan ..
best la naik basikal,satu botani tu kitorang redah besar rupanya heee, so rasanya nakk buat aktiviti ni untuk kuruskan badan....

Wednesday, April 13, 2011

Twitter :)

boleh tumpang iklan kejap tak, boleh la eh...
seronok jugak layan tweet tweet ni kan, dulu aku ngn jenab selalu ckap bukan best pon twitter tu haha, bagi aku tweet more kepada chatla..tapi seronot :P so kawan2 blog mehla follow awok,nanti awok follow le mike balik hahahahaaa....
Follow zumieyumie on Twitter

Tuesday, April 12, 2011

Hada Labo Vs Cosmoderm

Time jalan-jalan dekat guardian last week ternampak produk member aku cite. Nama produk ni hada labo buatan japan. Kata dia produk ni ala-ala SK 11. Dan aku jugak ada carik dekat google mengenai produk ni and ramai yang kata good product, buat muka jadi glow ..
Harga not bad jugak takde terlampau mahal, tapi bagi aku mahal jugak la hahaha... kalau kedekut macamana nak cantik uolssssssss!!! Belek punya belek rasa maca nak beli ke taknak ni, then ada satu salesgirl suggest me satu produk untuk kulit kering dan masalah jerawat...pernah dengar cosmoderm??? pokpek pokpek blah blah dia terangkan,walaupun die cam gagap bercakap aku tetap dengar dengan teliti:) btw kulit die cantik mestila die pakai produk ni,tapi tak tahula kalau die pentipu kan. Kata nak promosi barang ..ceh
Disebabkan me macam tertarik ape lagi ambik jela. kandungan die neutral ada vitamin E untuk kulit dan jugak rosehip oil..Aku cume amik pencuci jek sebab nak try kalau okay baru nak amek satu set...
ni la muka sebenar berjerawat dan jugak ada parut, tu adalah chicekn pox okay sume ada kan kan..lately jerawat pandai buat lawak la geram jek. maybe faktor umur kot haha..demmm! so aku baru guna 4 hari , mula-mula pakai smooth gila okay, lepas cuci rasa macam lembutnya muka ku...suka suka... so kita tunggula kesan beberapa minggu lagi...

Tuesday, April 5, 2011

full of ♥

Hello peeps, bagaimana dengan weekend anda? pasti seronok kan.. Actually sabtu lepas pergi celebrate my anny . Pergi jalan-jalan je memang takda idea nak kemana. HAHA loser betol .... And then ke starbak untuk bfast..well kat sinila kitorang sambut anny makan roti hahahahahha!
sabtu tu jugak kan 'orang tu' dtg serdang..er geram la dengan 'orang tu' kenapa datang ari sabtu kenape tak datang ari ahad,kan dah tak dpt jumpa benci okay! errrr salahkan 'orang tu'....:P

Friday, April 1, 2011

entry makan lagi :P

ni cerita minggu lepas, kitorang pergi melantak dekat stable steak house. First time pergi haha. Before tu nak pergi HR tapi penuh siap ada Q kot gila gila....
bersama kawan kawan kuat makan haha..
ni aku punya chicken blackpaper,tak boleh habeskan sebab hot! pedas pedas so lanting pinggan kat orang sebelah .. Selamat diet kuh :)

Happy 2 years (:

hye korang..salam jumaat... sebelum la aku nak menaip panjang-panjang ni kan, aku nak bagitahu la sikit entry kali ni agak jiwang sikit tak banyak sikit jek. kadang-kadang cam takut jugakla nak cerita peribadi kat sini sebab sekarang dah tak private semua orang boleh google.. haha...
Daisypath Anniversary tickers
Now aku n dia dah bersama selama 2 tahun, actually da lebih dari 2 tahun cuma sebelum kawan-kawan dan kemudian haaaa im in love with my friends.. first time jumpa pon aku tak tahu kitorang jumpa dia la yang nampak dulu da berkenan la kot haha.. dia la yang mencuba macam2 cara nak kenal tapi aku time tu agak keras la sebab time tu ada masalah mental sikit.. orang ramai bagi nasihat kalau kite nak lupekan orang lama kite kena kenal orang baru, time tu rasa macam taknak sebab malas dan fedap dengan lelaki..poyo poyo :P so bila rasa mcam dah sunyi kan aku kenal dengan ramai kawan lelaki takla maksud aku pulak yang nak mainkan lelaki.. dan bila da ramai kenal tu rasa macam eh tak kuasala nak kawan ramai-ramai sebab semua ada satu maksud kang pening ahahaha.. so aku taknak la mainkan hati dorang jugak so let it go ..
so dengan dia aku rasa sangat lain, different sesangat. Bila dengan dia aku jadi diri sendiri takda la nak kaver cun memanjang,memang sebelum ni aku agak kaver dengan pangai aku sewel ni hahaha.. Dan tanpa sedar dia jugak sewel so sangat sesuai dengan pangai aku yang sewel jugak. Sama sama SEWEL hahaha nice gila.. betul la dengan word ni "tak kenal makan tak cinta" dah kenal memang aku jatuh cinta haha tu sendiri punya..
okla malas la aku nak cerita lagi karang korang loya pulak..
kesimpulannya adalah HAPPY 2 years my dear...I'm here, and I love you. I have always loved you, and I will always love you.....
ni cincin yang kedua nak tunggu cincin ketiga tunggu la coming soon insyaALLAH
p/s: Membaca amalan yang baik, so selamat membaca :D