Friday, May 27, 2011

cepat betul dia bergerak...

hello, salam jumaat. Tak tahu kenape aku rasa malas gila nak update blog.. maybe kerana memang malas haha.. okay-okay enough. aku rasa sesiapa yang ada kereta memang wajib kene spend duit untuk kereta tersayang. kereta jugak perlu di antar spa untuk merelax kan badan ..haha. merepek.
OO EM GIE ! tak sangka la dah dekat 7 bulan baby white ni bersama aku. Memang sayang sangat dekat beliau. Kerana dia hasil dari titik peluh aku ..ngeh.....
Tap tup tap dah 20k dia bergerak.. memang aku jenis kuat berjalan tak reti duduk diam..so pergi antar service kat perodua....aku heran bin ajaib kenape dekat bil bukan main banyak dia tukar tapi tak de la lame mana..yang lame tggu turn je pun..huh~ so lepas ni tggu lagi 10k then sy anta awak pergi spa lagi k syg..:)

Wednesday, May 25, 2011

nur kasih the movie :)

hye guys..wassup..yesterday me watch this movie,pfttt... I recommend you to watch this movie if you still not watching it. must watch ! i love scene adam and nuramina. so romantikaaaaaaaaaa de amoreee. boleh pulak terbayang muka kekasih time ni hahhahaa.. sangat romantik okay..kita boleh rasa kebahagiaan, kesedihan adam dan nur amina... with my adik adik.. cerita sedih tapi dok gelak-gelak. menyakitkan hati betul tgk dengan dorang ni. Gelak sesaje bukannya nak menghayati ceittt!! haha but cerita ni best.. well dengan kemachoan aku ni takdela menangis cume berair je hahahhaha:P i give 4 bintang dari 5..okla kan...ngeh... before wayang we all makan kat noodle station.. aku makan char kuew tiaw and teh tarik hazelnut..yummmmy i love this song..ok bye...

Friday, May 20, 2011

k.i.t.a k.a.w.a.n

True friendship comes when silence between two people is comfortable goodnyte kawan:)

Nothing Is Impossible

Tiada yang mustahil jika kita berusha keras. ni salah satu bukti . memang kagum sekagumnya...! cayalah~ yeahhhhh aku berjaya! agaknya tu la dia nak cakap agaknya haha, eh sape pulak ni hihi, ni bukan aku sekarang tapi zaman 2 tahun lepas. Cara untuk kurus bagi aku adalah meletakkan satu mentor kepada diri sendri supaya kita bole jadi sperti beliau.:D

Thursday, May 19, 2011

Lunch~

Hari ini lunch yang simple, tekak ni teringin nak makan yang berkuah like sup, jadinya inila dia, tadaaaaaaaaa mihun sup daging... korang lunch ape? mestila sodap-sodap kan, badan ni rasa lemau sesangat lepas makan ..ape la yang dia letak dalam sup ni...ngntuk!

Wednesday, May 18, 2011

Empangan Semenyih

hai korang, actually aku sangat malas hari ni, almaklumla semalam cuti. haha Aktiviti semlam adalah melihat empangan semenyih , haha bunyi mcam apela tengok empangan, eh ni la air yang kita minum:P Pemandangan kat sini cantek okay, tak caya? pergila sendiri.. Ada monyet , monyet skng makan goreng pisang tau ...
Layan jela gambar..... Semalam cuaca best, walaupon dah pukul 4 lebih macam dah pukul 7, sejuk...plus semalam hujan.. ok tu je ..bye~

Monday, May 16, 2011

Hari terakhir bersama eika and kitorang makan diflaming steamboat buffet :)

Hello , Last friday me,my dear, naz and eika telah menambah lemak bersama, sangat-sangat have fun sebab makan sambil ketawa tak sudah-sudah.... kitorang mencekik dekat sini, kali kedua makan kat sini, First dulu makan with my bestie izan.:) me with eika, dia da abes belajar now dah kat penang. ish rindu sudah.. :( hamek ko, tak cukup meja . haha dasar kuat makan. 4 kepala RM 99.90....makan sampai lebam... ngaaaaaaaaaa! hasil dari perut buaya hahaha... and for dessert aisssskerimmmmmmmmmm..yummie..terasa macam nak pergi lagi la :D ok tu je bye~

Wednesday, May 11, 2011

Fast five best !

finally cerita yang wajib ditengok sudah berjaya ditonton..lompat tinggi-tinggi :D Fast five sangat2 awesome, Awesome kan kan... Coming soon wajib tengok adalah cerita panda olololo tomei nye dah la temoks,sedap kalau peluk-peluk ni haha...ok bye

kilafairy?

ni bukan blog gosip artis okay tapi blog saya haha. Wow kenal tak kilafairy ni? tak kenal? tak kenal ke rohana jalil? ni la anak dia :D pergh tgk mulut dia macam angelina jolie kan, muncung dia tu ... Tapi kenape kalau amik pic suke betul nak mancung kan mulut kenape? jawpan die sukehati die lah.. super hot, kurus la yang best kan. jeles! DAN dan ni lagi super cool hahaha. gile hebat....okla sebab die hot aku tepek kat sini. Katanya suka tgk awek hot, tapi saya bukan LESBIAN.
kredit to facebook kilafairy*

Tuesday, May 10, 2011

Main masak masak

ha tu dia main masak2 tapi masak benda paling senang, gune maggie sudah haha. Dasar pemalas nge... tapi kurengla, aku yang jadikan kureng atau pon??? hmmm nanti kite cari jawapan kenape dan kenape. bebola daging buat sendiri, gune daging cincang, tepung,telur,bawang putih,halia dan suka hati la tambah ape2...buat doh bulat2 then campak dalam periuk . Kasi rebus.. Dah siap boleh pulak terlupa nak snap , yang ni aku cilok kat entry ni . Lebih kurang je la rupanya, cume yang ni lagi sedapla HAHA. Spagheti ni pon time aku pergi naik basikal ari tu haha skng baru nak updte :P lepas ni rasa nak buat puding ROTI lah. Kalau jadi aku tunjuk kat sini..ok bye...

Saya sebenarnya suka makan...tapi...

Dah lama tak buat entry makan-makan kan, ni adalah picture random ape yang aku makan dalam beberapa minggu lepas haha.. mengidam jco terus cari jco, alhamdulillah atas rezeki yang ALLAH beri, apa yang kita nak dapat la makan ..tetibe insaf:( tak ingat apa name makanan ni, tapi aku nampak dekat blog jugak. Tak sedap ,tak kene ngn tekak aku.. grilled chicken chop,ni sumpah nangis tau. Restoren RIMBUN sebelah SOHO.kalau orang bangi and area putrajaya tentu tahu kan. Bedal durian lepas sakit ari tu kaler tak berapo nak mantop tapi rasa nya mantop gitu . Then mak pulak buat bubur duyan lagi la superb nyum nyum... okay so far tu jela aku ingat ape yang selamat masuk dalam perut ni, cetengok muka tu risaula tu sebab LEMAK DAH BERSEPAH kahkahkah. But alhamdulillah, still bersyukur dapat makan sedap-sedap cuma sekrang kenela exercise lebih karang macam-macam penyakit datang. Sekrang sakit tak kira usia..tatot! ok bye..

Monday, May 9, 2011

Geng berjimba..

untuk mencari kawan yang satu kepala tu memang susah kan, tapi bila suda jumpe tu memang terbaik dan mantop! haha amboi perut nyahahhahaha:P eika dan tuti frutti ... couple :D mereka adalah geng sengal sedunia ... i love you all...

happy mothers day mak..:)

Right from my heart, it has three lil words which says "I love you mak"! Dia adalah wanita yang terhebat dan terbaik... Tabah mengharungi segala-galanya.. i hope aku akan jadi setabah dan sehebat beliau...:( Happy mothers day mak..sayang mak sangat-sangat..

Friday, May 6, 2011

Lagu malas untuk hari ini = The Lazy Song

HAHA. kenape comel sangat BRUNO MARS ni. Monyet2 pon comel jugak...haha... Happy weekend people :)

Thursday, May 5, 2011

victoria Beckham style

preggy tapi tetap slim.. for me dia sangat stailish, pakai ape pon cantik. Mybe sebab dia kurus pakai apa pon cantik.setuju? lovely couple. Actually victoria adalah salah sorang sumber untuk aku jadi kurus tapi taknak kurus cam die sangat. Dan dulu dia ada masalah aneroxia. Obses terhadap kurus...not good okay...nk tgk sepenuhnya pergi blog ni..

i love you manchester united!

Congrats manchester united glory glory! We Believe. We United! Peminat fanatik. Siapakah mereka. Nantikan episod seterusnya :D

Wednesday, May 4, 2011

kate middleton so pretty. Dress cantik!

kenape die santek sangat eh. Before ni memang tak amik tahu pon pasal dia. After wedding rasa cam eh sukanya dekat dia. haha..... dress yang sangat nice tak seksi..adorable lah...

Tuesday, May 3, 2011

kejadian semalam...

Assalamualaikum kawan-kawan, alhamdulillah badan dah ok, cuma batuk sikit je. Thanks pada yang sudi caring about me ecehhh hehe...:D
Thanks syg2ku sebab semalam memang awesome. pergi mandi laut memang aku suka sangat2. Dah elok demam terus berjalan sakan..hihi