Tuesday, August 23, 2011

berbuka puasa di Garden


Finally dapat jugek merasa makan kat sini, dah lama teringin tapi ada kat the curve jauh kan. so sekarng dah bukak dekat alamanda memang ngamla haha...Deco yang cantik gila. cer teka bunga hidup ke mati? buaian . nice kan. i loikee meh order meh, kat sini ada buffet jugak tapi we ol amik ala carte sahaja :) soda green apple. sedap gila la tapi sebab demam ni memang rasa dia tipis2 je haha Mine. Fish and chip, isi ikan tu terlalu rapuh. Saya makan satu je sebab tekak xrasa kesedapan itu :( ini boyfriend punya,spagheti bolognise, ni sedap katanya tapi memang sedap. haaa ni desert banana coklat cake. Sedap uolssss haha..just nice tak manis sangat ..ishhh rasa mcam nak lagi jek :P total sume RM79.00 huuhu. Kalau buffet sorang 49.++ . okbai!

Monday, August 15, 2011

berbuka puasa kat luar. :)

hai selamat berpuasa yang ke 15 hari. Wow tiime flies so fast kan. nak raya dahhhh. Dulu time kecik2 memang semangat nak raya yela sebab dapat banyak duit raya. Kadang2 boleh collect sampai RM200 banyak kan.. tapi skng rasa cam hambar sikit la. sebab kene banyakkkkkkkkkkkkk keluar modal, ok pengsan. okla malas nak membebel, cam biasala update kali pasal berbuka la hehe.. mggu lepas ajak boyfie buka luar,balik keje terus gegas pergi alamanda. Memang sure la full house. grrr... nasib kat secret recepi ada lagi kosong tapi tinggal belah luar.
ni yang kitorang order. wantan ni sedap. tapi kecik macam tak cukup :P nasi goreng satay

ni gordon chiken cop. sedap tapi sampai lambat, sedih makcik tau. sudahnya sampai je terus ngap tu yang amik gambar camni..hehe terlupa. *pinjam ipad orang kejap nak bergambau huahua* selamat berpuasa uols dan slmt berbuka.~

Friday, August 5, 2011

menu berbuka ramadhan ke 4

Hai. Macam pelik update malam malam gini. sebenarnya mata ni tak boleh tdo akibat minum kopi tadi. haha padanla muka aku.. sambil mata nii tercelik2 ni baik kite update menu berbuka kan, ni menu hari ni... mihun goreng, tekak teringin nak makan so masak sikit ni pon main campak2 aje.sedap tau haha ayam goreng.. kuih muih beli.. yang kaler hjau tu ape ye? kuih bakar ke? sedap la..feveret tu..huhu and last, makan coklat ni. Sedap tau. aku amik dark coklat rasa macam coklat masak tu haha.... ok tu jela.. ape menu korang plak ea?

Wednesday, August 3, 2011

Menu berbuka puasa hari pertama dan kedua. :)

Assalamualaikum. Lama gila tak update haha. harap korang tak lupakan daku ..oh btw Selamat berpuasa uolls. Alhamdulillah dah puasa yang ketiga..seronok kan puasa...tetibe rasa mcam bdan ni ringan sangat:P ni menu berbuka hari pertama, tekak nak makan soto so kite buatla soto...sedap okay, yang penting kene ada kuah kicap yang pedas sepedasnya, kalau lagi hitam lagi sedap.. ni menu hari kedua, mengidam makan chicken chop. Tak abes sebab besar gila ayamnya (motif cakap tak abes)muahahha..tetibe terliur ni..adehh.. ok nak pk nak makan apa pulak karang. #Over ..okbye~