Thursday, June 14, 2012

resepi pavlova

 Assalamualaikum

saya suka baking, tapi nak tak nak je buat, kalau rajin praktis mesti hasil dia memuaskan. so tekak ni teringin sangat nak makan pavlova, malas nak beli tapi nak buat hehe...

bahan-bahan
-4 biji putih telur
-1 cawan gula kastor (guna 3/4 sebab nak krangkan manis)
-1/2 sudu teh esen vanila
-1/2 sudu teh cuka
-1/2 sudu besar tepung jagung

topping
-1 cawan (240ml) whipping cream
-1/2 sudu besar gula icing
-1/2 sudu teh esen vanila









tadaaaaaaaa.. ni la hasilnya, tapi saya tak berapa puas hati sangat sebab comot dan sebab x saba saya terlupa nak alihkan pavlova saya ke pinggan, kat atas kertas minyak jugak dibuatnya tak menyabar hahaha. Tapi rasa dia sedap weh saya suka la,encik tunang cakap sedap..kira okla tu heheh..


kalau nak tau cara2 buat sila rujuk sini..saya ikut sini saje, hehehe..




Friday, June 8, 2012

7 june i'm officially 27 :)



Happy birthday to me. Alhamdulillah, tahun nii masih lagi ada untuk meraikan hari jadi yang ke 27. okay akak dah tua haha..tapi jiwa tu tetap muda..:P


Thanks pada yang sudi wish besday appriciate that (terharu). Tahun ni takda la special sangat sebab sama je macam tahun2 lepas, takda pon sambutz2 ni cuma dinner dengan tunang tersayang eh saya dah ada tunang la tahun ni hehe. so yang special tahun ni sudah jadi tunang orang la eh? heh...





Thanks org2 kesayangan saya sebab belanja makan hehe...


p/s: weekend ni ada lagi makan2 yey...