Wednesday, February 20, 2013

Anmum vs dumex mamil






hailah susu, saya tak suka sangat minum susu tapi HL saya minum, HL tu memang fav dari dulu. Susu anmum ni memang popular dikalangan ibu preggy ni kan, rata2 sume syorkan minum susu ni..


Tengah belek2 tu..salesgirl tu dok pokpek suruh try dumex mamil ni..haa kan dah pening nak pilih mana...tgk label belakang compare dua2 memang lemak dan gula anmum lgi tinggi...so agak2 korang saya pilih mana?

12 comments:

~daRLee ZuRiS~ said...

ada dah ke yang?
Wahhh..tahniah2!!!
Kalau aku,biasa ngan anmum je.dari materna sampailah yang lacta tu :)

Zumie said...

kak zuris: rasa rasa?hehe..

Seneorita Baharin said...

Salam singgah too..hee :D
hmm mcm teki teki plak eyh, ermm rasa2 sis amik dumex kot? sbb anmum kan byk lemak..hehe..ke acaner? eheee

Zumie said...

hahaha mcm kene je jawapan awak tu :P

cha said...

i ni dhla mmg tak minum susu camnela pregnant nanti huwaa

Zumie said...

terpksakan jugak yang....hahaha

Zie Madini said...

wahhh yunkkkk! ko preggy ek. congrat ea. BTW, mcm aku dulu...aku ambil anmum materna. Aku pun x suka susu tp have to telan gak demi anak dlm kandungan :)

gara² minum susu...bdn aku kembang semangkuk. hahaha. Thats why masa kandungan aku masuk 7 bulan...aku stop minum susu lg. sebab dh mcm gaint dah bdn aku...hahaha

tp anak sihat walafiat la w/pun bdn terpaksa jd gaint, hikss

Zumie said...

zie: hahaha...thanks yunk...nanti aku try anmum lak..

.::WaNiE::. said...

dah boleh update dah ni :p

hahahaha

Hana Soffelia said...

Hana minum susu anmum gak masa preggy dlu tp minum pun masa dh 5month. Awal2 tu alahan teruk sgt, tak boleh minum lansung susu.

Salam kenal.

Rara Nasiha said...

Thanks singgah ke blog sy. Salam kenal :)

cha said...

i ni camnela nanti dhla tak minum susu huwaaa T_T