Wednesday, July 31, 2013

Nasi lemak sambal paru


Lama gila tak update blog, hai selamat berpuasa semua. Tinggal 9 hari kan nak berpuasa, so far mak yong masih mmpu berpuasa lagi hehe.

selalu kalau bulan puasa mesti update lauk ape untuk berbuka sekarang memang takda langsung huhu.


okay ni tak tahu puasa ke berapa, saya masak nasi lemak bersama sambal paru .Saya teringin sangat nak makan nasi lemak, yang paru ni hubby request. So yummy..hehe...



 sekarang dah 36minggu ade lagi beberapa minggu je ni. Cuak sangat kot :(

ok sambung nanti bye:)

Tuesday, July 9, 2013

projek mendobi baju baby

Assalamualaikum..

Sedar sedar esok kita dah nak sambut puasa, sekejap je masa ni berjalan kan, dan yang pailing cepat peyut ni dah nak 33 minggu. haishh neves plak bila pk hehe.

hari tu barulah kerajinan datang nak cuci baju baby ni, sekarang ni memang dah sakit2 badan apetah lagi  nak tidur. nasib ada suami yang urut lega sikit. Seksa jugaklah tapi takpe demi anak dalam perut ni im okay :)


ni baru separuh je kene basuh nanti ada lagi yg nak kena basuh, baju untuk new born cukuplah ni, baby kan cepat besar. so nanti nak tambah baju untuk 3 bulan ke atas. sabun ABD tu sangat wangilah. excited betul bila cuci baju anak ni tau. Suami siap cakap u punya excited ni lain macam haha..


selimut tak basuh lagi. nantilah haraplah2 anak ni tak terkeluar awal lah, hehe..cukup2 waktu baru keluar ye sayang.. Amin :)

selamat berpuasa semua . maaf kalau ada salah dan silap dalam penulisan saya ..harap dapat puasa penuh tahun ni..tehehe ...